Het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle wordt nog groter - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

Het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle wordt nog groter

Zwolle – Het Nederlands IJsbeelden Festival dat van 14 december 2019 tot en met 1 maart 2020, voor de 9de keer in Zwolle georganiseerd gaat worden wordt nog groter qua omvang. Het is de doelstelling om weer 100.000 bezoekers uit het hele land en uit Duitsland naar de Hanzestad Zwolle te trekken.

De organisatie wil het evenement graag uitbreiden zodat de mensen in de ijshal meer zelf de routing kunnen bepalen. Bezoekers kunnen dan zelf meer de verblijfsduur in de ijsexpositie bepalen. Ook zal er dit jaar een ijsbar in de vrieshal komen. IJskoude dranken zullen daar de innerlijke mens verwarmen.

Om meer tegemoet te komen aan de wensen van de bezoekers zal er dit jaar tijdens de drukke periode (kerst- en voorjaarsvakantie) gewerkt gaan worden met tijdsloten. Organisator Broekaart erkent dat de lange wachttijden niet goed zijn voor het IJsbeelden Festival. Broekaart verwacht dat met de tijdsloten de lange wachttijden tot het verleden behoren.

Het groots aangekondigde ijsfestival wat in de maanden juli en augustus in het MECC in Maastricht zou gaan plaatsvinden is inmiddels geannuleerd. Broekaart hierover: “ieder jaar word ik geconfronteerd met dergelijke initiatieven. Ik weet als geen ander wat er bij het organiseren van een IJsbeelden Festival komt kijken en welke (financiële) risico’s er gelopen worden. Ik denk dat ze met het annuleren in Maastricht de juiste beslissing genomen hebben”.

Het thema dit jaar van het Nederlands IJsbeelden Festival is: “R-IJS DOOR DE TIJD”. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 550.000 kilo ijs en sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer. De reis door de tijd begint in de prehistorie met een verijsde dinosaurus op ware grootte, de ijstijd volgt met een Mammoet met enorme slagtanden, veel tijdsbeelden volgen waaronder de industriële revolutie met een stoomlocomotief op een echte treinrail. De expositie eindigt met de eerste mens op Mars. R-IJS DOOR DE TIJD is een winterse ijs- en sneeuwbeleving voor jong en oud.

Het IJsbeelden festival wordt georganiseerd bij de IJsselhallen in Zwolle. De IJsselhallen wordt in de Kerstvakantie omgetoverd tot een Winterwonderland. De verwarmde hallen worden aangekleed in winterse sferen met aangepaste horeca. Voor de kinderen wordt een speciaal kinderplein gecreëerd. Een plein waar de kinderen gratis kunnen genieten van kermisattracties en springkussens.

Artikel delen: