Symforockgroep Marillion komt naar Zwolle

De Britse symforockgroep Marillion tourt in november 2008 in Nederland rond met de tour Happiness Is The Road Tour 2008. Op 22 november zijn ze te zien in de IJsselhallen Zwolle.  De voorverkoop start zaterdag 5 april a.s.

Hoewel ze al in geen eeuwigheid een top tien hit hebben gescoord, blijft de harde kern fans deze formatie door de jaren loyaal. In het woelige wereldje van de progrock is de legendarische Marillion een van de weinige stabiele factoren. De hit Kayleigh uit 1985 kan de band tot haar grootste wapenfeit rekenen. Nadat de excentrieke zanger Fish de band verliet, nam Steve “H” Hogarth zijn rol over. Hoewel het grote succes niet meer werd geëvenaard, bracht Marillion toch nog een aantal albums uit.

In 2007 kwam het 14e studio album “Somewhere Else” uit. Op 11 juni kwam hiervan de single Thankyou Whoever You Are/Most Toys uit (dubbele A-kant), die in de daaropvolgende week positie 6 in de Top 100 bereikte. Dit is de hoogste positie die de band ooit in Nederland behaalde. De band is op dit moment in de studio’s bezig met hun nieuwste album die in de zomer van 2008 verwacht wordt.

KaartverkoopDe kaartverkoop begint op zaterdag 5 april om 10.00 uur via Ticket Service via de 151 grotere postkantoren, de 100 grotere Free Record Shops, de 33 GWK-Travelex stationskantoren, de 11 grotere VVV kantoren, www.ticketservice.nl en de Bekende Voorverkoop Adressen of bel 0900-3001250 (45 ct. p.m.)

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Daar moet ik zeker heen, hun laatste concert in Rijssen was een groot succes. Absolute topband, ondanks dat ze niet mainstream (meer) zijn (misschien wel gelukkig). Verwacht dan ook niet dat ze “Kayleigh” ten gehore brengen, want dat is uit een ander Marillion tijdperk met een andere zanger.


    Maak melding

  2. Is men bij De IJsselhallen een nieuwe weg ingeslagen?
    Er zijn gelukkig weer concerten in het verschiet.
    Jethro Tull, Marillion…. voor sommigen oude meuk, maar wel lekker!! 😉    Maak melding

Reageer