Wethouders en kinderen testen Zwolse speeltuin op nationale buitenspeeldag - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Wethouders en kinderen testen Zwolse speeltuin op nationale buitenspeeldag

Zwolle – Woensdag, op de nationale buitenspeeldag, hebben wethouders uit verschillende gemeenten samen met 25 kinderen de speelplek aan de Zwolse Van Eerdenstraat (Stadshagen) getest op toegankelijkheid. De bestuurders willen graag weten hoe zij er in hun eigen gemeente voor kunnen zorgen dat kinderen met én zonder beperking samen kunnen spelen.

De speeltuintest wordt georganiseerd door Iedereen doet mee! en de Speeltuinbende, een organisatie die al jarenlang samen met kinderen, met én zonder handicap, speeltuinen in Nederland test op toegankelijkheid en adviseert hoe het beter kan. De Speeltuinbende laat zien dat samen spelen gewoon kan en een toegankelijke speeltuin bijdraagt aan speelplezier voor alle kinderen.

Met het project Iedereen doet mee! wil de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zorgen dat alle gemeenten aan de slag gaan met het VN-Verdrag Handicap. Otwin van Dijk, burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek en ambassadeur van Iedereen doet mee!: “Meer en meer gemeenten willen er echt voor zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij. En waar kun je dan beter beginnen bij kinderen? Door met elkaar te spelen, leer je elkaar kennen. En dat is het beste begin voor een inclusieve samenleving.”

William Dogger, wethouder in Zwolle: De gemeente Zwolle heeft zich aangesloten bij Iedereen doet mee!. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze stad mee kan doen. Deze speelplek hebben we zo ontworpen dat alle kinderen er kunnen spelen. Wie kan nu beter beoordelen of dat gelukt is dan kinderen zelf? Ik ben blij met de opmerkingen van de Speeltuinbende, die laten zien dat we op de goede weg zijn én dat het altijd beter kan.”

Artikel delen: