Extra parkeerplaatsen voor gebruikers van autodate

Green Wheels en Drive CarSharing hebben in Zwolle extra parkeerplaatsen gekregen: zes parkeerplaatsen voor Green Wheels en vijf voor Drive CarSharing. Autodate is gedeeld autogebruik en wordt aangeboden door commerciële aanbieders. Verkeerswethouder Janco Cnossen is blij met de uitbreiding: ‘Zwolle steunt autodate omdat het zorgt voor minder blik op straat. Deelauto’s zorgen voor minder geparkeerde auto’s en minder verkeer.’

De autodate-parkeerplaatsen worden gemarkeerd met een bord ‘Parkeren vergunninghouders’ met een onderbord ‘autodate’. Ook worden er voor zover nodig belijning aangebracht. Door de uitbreiding zijn er in Zwolle vijftien parkeerplaatsen voor gebruikers van Green Wheels. Dit bedrijf heeft eind vorig jaar zes extra parkeerplaatsen gevraagd in woonbuurten. In overleg met de omwonenden en Green Wheels heeft de gemeente zes nieuwe parkeerplaatsen voor de autodateaanbieder gekozen en vastgesteld.

De parkeerplaatsen liggen in Assendorp (Assendorperdijk 294 en Celestraat1), Stadshagen (Tiendschuurstraat 42a, bij de ecologische woningen), Holtenbroek (Bachlaan), Aalanden (Amer 252) en Dieze (parkeerterrein Hedon).

Drive CarSharing is een bedrijf dat zich met autodate richt op zakelijke gebruikers. Dit bedrijf heeft de gemeente om vijf autodatesparkeerplaatsen gevraagd in de buurt van kantoren en bedrijven. De autodateparkeerplaatsen die Drive CarSharing heeft voorgesteld, liggen op industrie-/kantorenterreinen Oosterenk, Voorst B en Hanzeland. Het voorstel is door de gemeente voorgelegd en besproken met de betrokken bedrijvenverenigingen. De bedrijvenverenigingen zijn positief over de voorstellen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. 15 plaatsen. Kan nou niet zeggen dat dat zo’n groot succes is. Maargoed, het is natuurlijk wel een leuke oplossing voor mensen die af en toe een auto nodig hebben.

  Deelauto??s zorgen voor minder geparkeerde auto??s en minder verkeer.??

  Dat zal best, maar niet met 15 plaatsen. Dat verschil merk je echt niet.


  Maak melding

 2. Autodelen nu ook voor de zakelijke markt.
  @Autodelen voor de particulier via Drive.nl wordt steeds bekender in Nederland. Nu kunnen bedrijven ook een auto delen met Drive- CarSharing.

  Het lijkt mij in ieder geval een heel goed idee, gezien de enorme verkeerschaos die er elke dag ontstaat richting de bedrijventerreinen in Zwolle. Alle hulp om de parkeer en filechaos in en richting deze gebieden te verminderen heeft mijn zegen!!


  Maak melding

 3. Eindelijk gaat het dan toch door!!
  Al jaren maak ik, na volle tevredenheid, gebruik van autodelen. Dit concept kon alleen moeilijk ingepast worden voor en tijdens mijn werk. Parkeren is op Oosterenk (ook op veel andere bedrijventerreinen) erg lastig. Nu kan ik zakelijk ook lekker autodelen met drive. Van harte gefeliciteerd met deze perfecte oplossing voor mij en mijn collega’s.

  Groet,
  Ivonne.


  Maak melding

 4. Stationcar
  Ach het is wel makkelijk, ze hebben nu in Zuid ook een stationwagen staan vlakbij mijn huis, denk er over om toch maar zo’n simpel abonnementje te nemen. Da kan ik die bak ook gebruiken. Nu de kinderen de deur uit zijn, hoef ik zon grote auto ook niet meer. Scheelt toch wel een paar euro per maand 🙂


  Maak melding

Reageer