Gevaarlijke parkeersituaties bij Windesheim

Sinds enige tijd ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties door wildparkeerders op onder andere de Burgemeester van Walsumlaan en op de Campus bij Windesheim. Kriskras worden er her en der auto’s geparkeerd wat leidt tot zeer onoverzichtelijke situaties met alle gevolgen van dien.

Veel automobilisten wijken uit naar de Burgemeester van Walsumlaan, omdat er op de Campus door bouwwerkzaamheden minder parkeerruimte is. “Nu is het zo dat ze hun auto niet netjes parkeren op parkeerplekken, maar automobilisten zetten hun auto vaak op het voetpad en op fietststroken. En dit kan natuurlijk niet”. Dat zegt de politie van Zwolle Zuid. Omdat automobilisten hun auto zodanig ‘wildparkeren’ kan dit gevaarlijke situaties opleveren voor de vele duizenden fietsers en voetgangers die dagelijks deze route nemen.

Inmiddels is er al diverse malen opgetreden tegen deze wildparkeerders. Tientallen bekeuringen zijn dan ook al uitgeschreven. De komende tijd blijft de politie rond de Campus van Hogeschool Windesheim parkeercontroles uitvoeren. Mocht u uw auto niet bij de Campus kunnen parkeren dan is het advies van de politie Zwolle Zuid om uw auto te parkeren bij het Ecodrome en van daar te voet naar de Campus te gaan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Tientallen bekeuringen heb ik ze uit zien delen, inderdaad. Wat wel vreemd is, is dat de politie dit deed, terwijl hun eigen auto, op dezelfde manier gevaarlijk geparkeerd stond op het fietspad. Nu begrijp ik dat de politie meer bevoegdheden heeft m.b.t. het parkeren van hun voertuig, wel vind ik het nogal opmerkelijk te zien dat, wanneer het gaat om gevaarlijke parkeersituaties, de politie die net zo goed creëert om hun werk zo makkelijk mogelijk uit te voeren. Als het gaat om veiligheid zou de politie daar op zijn minst het goede voorbeeld moeten geven. :'(


    Maak melding

  2. @ghehe dat was idd ook mijn reactie toen ik ze dit enkele dagen geleden zag doen… en dat vrouwtje maar mobiel bellen ondertussen…

    Moet wel weer opmerken dat er weer lekker overdreven wordt. Zo ontzettend gevaarlijke situaties ontstaan er ook weer niet. De vele duizenden fietsers slaan namelijk allemaal (op een paar middelbare scholieren na) voor de “wildparkeerders” af de campus op.


    Maak melding

Reageer