Zeldzame plant bij Rodetorenplein verplaatst

In de kademuur bij het Rodetorenplein groeit een tongvaren. Deze plant is beschermd in het kader van de flora- en faunawet. Omdat dit stuk kademuur verdwijnt door de aanleg van de landtong, is de plant verplaatst.

De plant is met een omliggend cirkelvormig stuk muur met een diameter van 30 cm uitgeboord. Iets verderop is een zelfde gat geboord waarin het uitgeboorde stuk kademuur met de plant is teruggeplaatst. De verplaatsing is succesvol verlopen. Voor het verplaatsen van de tongvaren is ontheffing gevraagd en verkregen bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kader van de flora- en faunawet.

Aan het Rodetorenplein wordt een landtong gemaakt waardoor het plein wordt vergroot en geschikt gemaakt voor evenementen. Je hebt vanaf dit punt een mooi zicht op de Stadsgracht en het Zwarte Water. De vorm van het nieuwe plein verwijst naar de middeleeuwse landtong die hier net buiten de stadsmuur lag. Toen was hier een aanlegplaats voor scheepvaart en handelcentrum.

De werkzaamheden aan het Rodetorenplein maken onderdeel uit van het programma Binnenstad waarbij het historische centrum van Zwolle aantrekkelijker wordt gemaakt om te wonen, te winkelen en uit te gaan.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer