SOOZ kijkt uit naar Veronica-discoboot

Open brief SOOZ

Al enkele jaren heeft Zwolle de wens voor een eigen discotheek. Afgelopen jaar onderstreepte een groot gemeentelijk onderzoek onder studenten deze wens. Een ander onderzoek, gehouden door de Jongerenraad Zwolle, kwam ook met een gelijke conclusie. In het onderzoek van de Jongerenraad kwam ook naar voren dat jongeren een discotheek graag in of nabij het stadscentrum willen. Een standpunt dat de Zwolse studenten graag onderschrijven.

Eerder dit jaar besloot het College van burgemeester en wethouders plannen voor een discotheek mee te nemen in de ontwikkeling van het nieuwe voetbalstadion. De Zwolse studenten vinden die locatie geen goede keuze. Gezien het kleine aantal dagen dat de discotheek feesten mag geven, komen de doordeweekse dagen – toch de stapavonden voor studenten – waarschijnlijk niet veel aan bod. Daarnaast is het nieuwe voetbalstadion niet bepaald in of nabij het centrum, waardoor de discotheek een soort concurrent zou zijn voor het huidige uitgaanscentrum. Liever zien de Zwolse studenten een discotheek in Zwolle die het huidige uitgaanscentrum aanvult en versterkt.

Gelukkig komt de oplossing nu ineens aanvaren! Een discoboot (de Norderney) in de stadsgracht kan een impuls betekenen voor studentenstad Zwolle. Zeker door de extra uitstraling van de boot als voormalige huisvesting van radiozender Veronica, kan deze discotheek een potentiële trekpleister zijn voor (toekomstige) studenten!

Wij hopen dat Zwolle en haar inwoners deze discoboot de kans geven het Zwolse uitgaansleven aan te vullen en te versterken. En dat deze discotheek mag bijdragen aan het imago van Zwolle als ‘complete’ studentenstad.

Namens Studenten Overleg Orgaan Zwolle,

Gerard Konings                                                           Xander Hartholt

Secretaris                                                                     Voorzitter

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Nogmaals: Er zijn ook andere plannen met deze boot… Erik de Zwart wil er een popmuseum in maken in Scheveningen. Bovendien is er sprake van overlast op de (nog niet eens beschikbare) gekozen lokatie.
    En: In het Zwolse centrum staat al zeven jaar een pand leeg met horecabestemming waar in het verleden een discotheek heeft gezeten: X-ray/de Q. Ga eens met Heineken praten over de plannen voor dit pand…


    ⚠️ Meld

  2. Jasper, er wordt ook niet gemeld dat ie er komt, maar dat de wens er is. Onderzoek naar de mogelijkheid is dus logisch. Wellicht zijn er andere plannen met de boot, maar wie zegt dat die doorgaan?
    Dat X-ray pand mag inderdaad wel eens een goede horecabestemming krijgen, ik denk nog steeds dat de boot daar een goede aanvulling op kan zijn. De boot alleen lijkt me wat krap voor een stadsdiscotheek 😉


    ⚠️ Meld

Reageer