Bouw verdwenen gebouwen in Zwolle

Bouw verdwenen gebouwen in Zwolle

Zwolle – Hotel van Gijtenbeek nabouwen? Of de verdwenen Diezerpoort, of de net afgebroken IJsselcentrale? Dat kan van 19 juni tot 10 juli tijdens het jaarlijkse Minecrafttoernooi dat wordt georganiseerd door Stadkamer, monumentenzorg van de gemeente Zwolle en Historisch Centrum Overijssel.

Dit jaar is het thema het bouwen van bijzondere ‘verdwenen’ gebouwen in Zwolle. De winnaars mogen hun gebouw tijdens Open Monumentendag op 14 september presenteren in virtual reality! Ben jij een Minecraftspeler tussen de 6 en 15 jaar? Meld je dan aan voor het toernooi én de aftrap op 19 juni om 15.30 uur in Stadkamer Centrum.

Voor het Minecrafttoernooi is een keuze gemaakt van 10 ‘verdwenen’ gebouwen om na te bouwen. Gebouwen die al een tijdje verdwenen zijn, zoals de Kamperpoort, het Gouverneurshuis en de Michaelskerk aan de Roggenstraat , maar ook gebouwen die net weg zijn, zoals de IJsselcentrale. Een jury beslist wat het beste, mooiste of leukste nagebouwde gebouw is. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 10 jaar en van 11 t/m 15 jaar. De winnaars mogen hun gebouw op zaterdag 14 september tijdens Open monumentendag presenteren in virtual reality!

De start van het toernooi is op woensdag 19 juni om 15.30 uur in Stadkamer Centrum. Tijdens deze bijeenkomst is er informatie over het toernooi en de gebouwen. Je kunt je dan ook inschrijven voor informatiebijeenkomsten bij Historisch Centrum Overijssel waar o.a.de bouwvergunningen van de gebouwen te vinden zijn en waar monumentenzorg en archeologie van de gemeente Zwolle onderzoeksinformatie laat zien en de LANparty bij Stadkamer. Om mee te doen aan het Minecrafttoernooi en aanwezig te zijn bij de aftrap, schrijf je je in via stadkamer.nl/minecraft.

Artikel delen: