Solidara Zwolle opent meldpunt Dieze

In Zwolle worden de laatste jaren de ‘probleemwijken’ aangepakt. Na Holtenbroek en Kamperpoort is nu Dieze aan de beurt. Na jarenlang achterstallig onderhoud, lijkt het of de buurt Dieze veranderd is in een achterstandswijk. Dat zegt Solidara Zwolle vrijdag.

“De slogan van de minister is ‘achterstandswijken veranderen in prachtwijken’. De oplossing die meestal wordt aangedragen is dat veel woningen tegen de vlakte gaan. In plaats daarvan komen veel duurdere huurwoningen terug.” Solidara vindt dit veel te kort door de bocht. “Het is niet te accepteren dat nog betaalbare woningen gesloopt worden. Wanneer het achterstallig onderhoud zowel binnen als buiten weggewerkt wordt, kunnen deze woningen nog vele jaren mee.”

“Het argument dat renovatie duurder is dan nieuwbouw, is klinkklare onzin. Ook de kreet ‘de wijk wordt bij nieuwbouw er alleen maar beter en mooier door’ slaat nergens op. Je vraagt je af voor wie? Niet voor de bewoners, want de huurprijzen zullen fors stijgen. En aan de gewenningsperiode tussen huidige huur en toekomstige huur komt ook een eind.”

Solidara denkt dat de plannen van de gemeente en woningbouwcorporaties door de strot van de bewoners worden geduwd. De poll hierover op www.destentor.nl lijkt dit te bevestigen. 62 Procent van de ondervraagden vindt de geplande sloop en nieuwbouw onnodig. Nog eens 12 procent vindt dat er gerenoveerd moet worden. Dit is een ruime meerderheid van de 1038 stemmers!
 
Solidara vindt: STOP AFBRAAK SOCIALE HUISVESTING!
Want met arbeiderslonen of een uitkering moet je betaalbaar kunnen wonen.
 
Solidara Zwolle komt in actie
Solidara zal de wijk ingaan. Met de bewoners wil Solidara een plan maken, zodat de woningen weer in goede staat worden gebracht en de wijk kunnen inrichten zoals zij dat zelf willen. Er is nu een meldpunt geopend, waar bewoners laagdrempelig hun mening, ideeen, commentaar en grieven kwijt kunnen. 

Meldpunt: (038) 452 66 38

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Als Zwolle zo doorgaat is er over een paar jaar haast geen sociale woningbouw meer. Kijk maar naar wat er nu al gebeurd in Holtenbroek.


    Maak melding

  2. en nu de Kamperpoort… daarna Dieze…
    Heel Zwolle bestaat straks uit vinex-woningen en niemand zal meer kunnen huren zonder huursubsidie.


    Maak melding

Reageer