Zwolse Linda in tv-programma Omega Code

Nienke uit Nieuwleusen en Linda uit Zwolle zijn zondag  april te zien in het EO kinderprogramma Omega Code. De oma van Linda, Dini, gaat de kinderen helpen bij het kraken van de code. Het team met wie ze de strijd aan gaan is een team uit Wageningen. 


Linda, hier links op de foto…

Omega Code is een spannende spelshow waarin elke week een persoon uit de bijbel centraal staat. De teams kunnen in verschillende rondes sleutels verdienen door opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden. Die sleutels hebben ze in de finale nodig om de code te kunnen kraken van de bijbelfiguur die centraal staat in de uitzending.

De Omega Code die de kinderen en oma Dini ontcijferen is die van de genezing van de verlamde man. Vrienden van deze man brachten bij Jezus door een gat in het dak. Het was zo druk bij de ingang dat ze daar niet langs konden! Nienke en Linda moeten een gewonde paspop op een zelfgebouwde brancard naar het ziekenhuis brengen. Lukt het hen zonder dat ze de paspop laten vallen en zijn ze er sneller dan team geel? Oma Dini krijgt de opdracht om een paspop met behulp van een hijskraan op een brancard te leggen. Hoe goed kan deze oma met een hijskraan overweg?

In de Omega Code studio gaat de strijd tussen de teams verder. Zakt oma Dini verder in de snotbak dan de oma van team blauw? En welk team vangt de meeste pingpongpruimen en mag uiteindelijk de code proberen te kraken in de finale? Kijk zondag 20 april om 16.45 naar Omega Code bij Z@pp. (Nederland 3).

Artikel delen: