Historische promotie voor v.v. SVI

Historische promotie voor v.v. SVI

Zwolle – Door een 1-2 overwinning op SV Lelystad is voetbalvereniging SVI er in geslaagd om promotie naar de 1ste Klasse te realiseren. Een historische promotie want de Ittersummers wisten niet eerder op dit niveau te spelen.

De wedstrijd op het neutrale terrein van gastheer VSCO in Oosterwolde stond bol van de spanning. Ruim 1000 toeschouwers zagen voor rust dat SVI het lastig had tegen het balvaardige Lelystad. Met name Dylano van den Anker sneed een paar keer als een mes door de Ittersumse verdediging. Treffers leverde het niet op. SVI kon daar enkel een goede kans voor Nico Veldman tegenover zetten. Met de ruststand van 0-0 mocht SVI zich het meest tevreden stellen.

Trainer Joram Hendriks greep in en bracht broertje Jordi in om het gevaar Van den Anker te beteugelen. Met meer druk naar voren en overtuigende duels kreeg SVI meer grip op de wedstrijd. Dat betaalde zich in de 55ste minuut uit met een fijne treffer van Youp Kok. Een vrije trap op de rechterhelft kwam op het hoofd van de goaltjesdief en met een krachtige kopstoot verdween de bal in de verre hoek.

SV Lelystad gooide er een tandje bij in de slijtageslag en probeerde druk te zetten op de defensie van SVI. Tot uitgespeelde kansen leidde dit nauwelijks. Toch wist Lelystad op gelijke hoogte te komen door een formidabel schot van ruim 20 meter. Doelman Grafhorst van SVI had geen antwoord op de perfecte bal van de uitstekend spelende Dyllan Lanser.

Ondanks dat de krachten bij Lelystad zichtbaar wegvloeiden kon SVI de wedstrijd in de reguliere speeltijd niet beslissen. Een verlenging volgde.
Al in de 3de minuut van de verlenging wist Nico Veldman zich vrij te spelen en kon oprukken richting doel. Zijn schot was perfect geplaatst en zette SVI tot groot genoegen van de talrijke SVI-supporters op een 1-2 voorsprong.

Met de moed der wanhoop probeerde Lelystad nog langszij te komen maar had men nauwelijks nog de kracht om gevaar te stichten. Aan de andere kant verzuimde SVI de wedstrijd definitief te beslissen waardoor het tot de 124ste minuut nog spannend bleef. Toen gaf de met kramp kampende scheidsrechter het bevrijdende eindsignaal en promoveerde SVI naar de 1ste Klasse.

Een kroon op een seizoen dat matig begon met slechts 3 punten uit de eerste 4 wedstrijden. In de 2de seizoenshelft richtte SVI zich op. Het elftal kreeg vaste vorm en met een solide verdediging en effectieve aanval werd zege op zege geboekt. Titelfavorieten DOS Kampen (2-6) en Sparta Enschede (1-4) werden in hun eigen huis verslagen en op eigen veld werd de periodetitel binnengesleept tegen favoriet WVF.  In de nacompetitie werd vervolgens in uitwedstrijden de nekslag gegeven aan 1ste Klasser ASV Dronten en moest Sparta Enschede opnieuw buigen voor de Ittersumse dadendrang.

De promotie is een echte teamprestatie van een jong maar uitgebalanceerd team en deze gaat in nagenoeg dezelfde samenstelling volgend seizoen de 1ste Klasse bestormen.

Artikel delen: