Voor het eerst prikkelarme middag tijdens zomerkermis in Zwolle - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Voor het eerst prikkelarme middag tijdens zomerkermis in Zwolle

Zwolle – In 2018 viel de herdenking bij het Indië monument samen met de zomerkermis. Om deze reden werden de kermis exploitanten gevraagd ten tijde van de herdenking het geluid te dempen.

Ook dit jaar zal tijdens de herdenking op 15 augustus, die weer samenvalt met de Zwolse zomerkermis, van 19.00 tot 20.30 uur het geluid van de kermis aangepast worden zodat er eervol herdacht kan worden. Nieuw dit jaar is dat er naast dit prikkelarme moment ook een speciaal prikkelarm moment is ingericht. Op deze manier kan de groepering doe moeite heeft met de vele geluiden en lichtflitsen, maar wel graag naar de kermis gaan ook een aantal uren genieten van wat de Zwolse kermis te bieden heeft.

Op 13 augustus van 12.00 tot 14.00 uur zal de kermis prikkelarm zijn. Tijdens deze uren worden de lichten en geluiden van de kermis uitgezet. De gemeente Zwolle verplicht de kermis exploitanten die in Zwolle willen pachten hieraan deel te nemen, gelijk aan de verplichting deel te nemen aan ed eurodag.

Inmiddels zijn al een flink aantal attracties bekend die tijdens de Zwolse zomerkermis te bezoeken zijn. Onder andere: Break Dance, Booster Maxxx, Grijpkranen, Cosmic Cranes, Roll Down/Hoepla, Emmerspel, Oliebollenkraam, Nougatsnoepkraam, Dombo, Suikerspin & popcorn, Churros met frisdrank, Poffertjeskraam, Schiettent, Spill the Milk, Pusher, Projekt 1, Buggy en de nostalgische draaimolen.

Artikel delen: