Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig en zeer warm

Zwolle – Dinsdag zit Zwolle er onder de stralende zon warmpjes bij. De maximumtemperatuur gaat in de middag richting 28 graden. Misschien wordt op sommige plekken in de stad zelfs een tropische 30 graden gehaald.

Dat is zo’n 10 graden boven het gemiddelde maximum voor half juni. Heerlijk weer voor warmteliefhebbers, maar voor anderen wellicht een beetje te veel van het goede.

De wind brengt nauwelijks verkoeling, want die is zwak uit uiteenlopende richtingen. Wie de warmte buiten trotseert ziet sluierwolken hoog in de lucht, die minder blauw is dan gister. Daar heeft de zon aanvankelijk weinig last van, maar in de middag komen er velden middelbare bewolking en (grote) stapelwolken bij. Dan wordt de zon meer afgeschermd. De temperatuur blijft op een hoog niveau en ook in de avond is het lang warm.

De wolkensluiers en stapelwolken zijn een voorbode van storingen die ten westen en zuidwesten van onze regio op de loer liggen. Daarin bevinden zich buien, waar we dinsdag zeer waarschijnlijk nog niet, maar woensdag wel mee te maken krijgen. Woensdag wordt warm en broeierig, met vanaf de middag kans op onweer.

Artikel delen: