Controle op verdovende middelen in Zwolle

In de avond en nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 april hield de politie in de binnenstad een controle op verdovende middelen. Op aanwijzing van een drugshond werden 24 personen gecontroleerd die in het bezit waren van soft- en/of harddrugs.

Drie van hen werden aangehouden op basis van de hoeveelheid cocaïne die zij bij zich hadden. Het gaat om een 20-jarige Dalfsenaar, een 24-jarige man uit Zwolle en een 36-jarige man uit Apeldoorn. Twee verdachten werden na verhoor aan het bureau weer heengezonden. De verdachte uit Apeldoorn werd voor nader onderzoek ingesloten. In totaal werden negen zakjes weed, zes plakjes hash en elf bolletjes cocaïne in beslag genomen. Tevens bleek dat een van de gecontroleerde personen nog een geldboete van 390 euro had open staan. Deze boete werd voldaan. De controle vond plaats in reactie op klachten dat de overlast door drugs de laatste tijd weer toe lijkt te nemen. De politie spreekt van een geslaagde actie.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. we hebben een gedoogbeleid wat niet meer werkt, je mag een zakje weed/hash kopen in een door de politie gecontroleerde coffeeshop en dan mag je het op straat in beslag laten nemen door de zelfde agent die er net naast stond toen je het kocht???


    Maak melding

  2. Waarschijnlijk was het veel meer….maar de rest van het in beslag genomen spul circuleerde al volop in de politieaderen, voordat ze donut konden zeggen….


    Maak melding

Reageer