WVF in Vaassen met de hakken over de sloot

WVF heeft zaterdagmiddag de kans op het kampioenschap behouden door met 3-4 te winnen bij VIOS uit Vaassen. Het eerste deel van de wedstrijd was helemaal voor WVF, dat al in de eerste minuut scoorde via Piet de Jong, en vlot uitliep naar 0-3 via doelpunten van Timon Beimers en opnieuw De Jong.

Maar door fouten in de achterhoede mochten Kiliç en Van Beek zomaar tegenscoren, en creëerde de thuisploeg kansen voor de gelijkmaker. Die kwam ook van de voet van Jelle Pol. Maar in de allerlaatste minuut werd Dennis Elferink matchwinner en heeft WVF de kansen nog in eigen hand.

WVF begon in Vaassen met Dennis Elferink, die Jeroen van Leeuwen (geschorst) verving, en met Timon Beimers i.p.v. Martijn Ruijsch(hamstring).

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een waardige minuut stilte gehouden voor de overleden Frits Peters, en WVF speelde met rouwbanden.

De wedstrijd begon spectaculair: in de allereerste  WVF-aanval gaf Jonathan Brands een mooie pass op Timon Beimers, wiens schot nog wel werd gestopt, maar op de rebound van Piet de Jong had doelman Liefers geen enkel verweer (0-1).

In de volgende 29 minuten was WVF heer en meester op het veld en kreeg meteen kansen op meer, maar de gretige Piet de Jong had z’n vizier nog niet scherp staan.

Het was Timon Beimers die in de 18e minuut de bal in het doel kon tikken, na een mooie combinatie tussen Klink en Bouwmeester (0-2).

En toen Piet de Jong de bal op het middenveld oppikte en aan een indrukwekkende solo begon, die hij scorend afsloot (0-3), geloofde niemand van VIOS nog in een goede afloop.

Maar de kansen keerden: Opeens was daar balverlies op rechts, een voorzet, een ongelukkige bal op de hak en een op het verkeerde been staande Michel v/d Aa, en het was 1-3 door Kiliç.

Dit kadootje inspireerde VIOS dusdanig dat er opeens gevoetbald werd met passie.

Donkere wolken vormden zich letterlijk boven Vaassen, en figuurlijk boven WVF.

Onze ploeg werd wat nerveus en ging achteruit voetballen, passes kwamen niet meer aan en een tweede foutje leidde tot de aansluit-treffer van Marcel van Beek (2-3).

In de stromende regen probeerde WVF zich te herpakken, wat maar gedeeltelijk lukte, en met kunst en vliegwerk werd de rust bereikt.

 

Direct na rust ging VIOS op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg WVF de beste mogelijkheden via Timon Beimers en Piet de Jong.

Danny Reinders was Arjen Horst komen vervangen en zorgde voor opnieuw aanvallende impulsen, maar de counters van VIOS bleken levensgevaarlijk.

Fanatiek aangemoedigd door trainer Aad v/d Hoek ging VIOS er stevig in en werd de verdediging van WVF meermalen op de proef gesteld.
Het toch al niet beste veld werd door de regen spiegelglad, met vele glijpartijen en blessurebehandelingen als gevolg.

Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede, met een paar gele kaarten VIOS-zijde en kansen over en weer.

Martijn Ruijsch kwam in de 75e minuut de verdediging versterken en Timon Beimers ging moegestreden naar de kant.

Toch kregen onze voorwaartsen in deze periode nog wel wat kansen, maar de scherpte was er af, en het initiatief kwam steeds meer bij VIOS te liggen.

Het kon dan ook niet uitblijven: na een kopbal op de paal kwam in de 83e minuut de verdiende gelijkmaker van Jelle Pol, die met een zondagsschot in de rechterbovenhoek heel Vaassen liet juichen.

Meteen daarna kreeg had Ard Slot de 3-4 op zijn hoofd, maar Wilco Liefers verrichtte een heldendaad voor VIOS.

Natuurlijk ging VIOS ook nog voor de winst, maar in een ultieme aanvalspoging van WVF kreeg Pol geel, nam Richard Bouwmeester een (bouw)meesterlijke vrije trap en zorgde Dennis Elferink koppend voor de 3-4 overwinning.

Mazzel, geluk, “hoe bestaat het” en alles wat je nog meer kunt verzinnen, maar wel winst en dus nog steeds dat ene punt voorsprong. Volgende week thuis tegen Enter…

 

Door Harry Ham

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Je “Hakken over de sloot” is gejat door De Stentor, Harry. Al zullen ze het zelf “artistieke vrijheid” noemen ipv “jatten” tja 😉    Maak melding

Reageer