Salverda Berkumloop in twee dagen vol!

Salverda Berkumloop in twee dagen vol!

Zwolle – De 29ste editie van de Salverda Berkumloop, dinsdag 10 september, is volgeboekt. De inschrijving ging zondag om 12.00 uur op op de website van de Berkumloop van start en twee dagen later kon deze alweer worden gesloten. Dinsdag werd om 14.20 uur de limiet van 1.750 deelnemers bereikt. Er wordt dit jaar opnieuw geen reservelijst aangemaakt voor het geval mensen zich toch nog afmelden.

De Berkumloop bestaat uit twee onderdelen: 5 en 10 kilometer. Het startschot wordt om 19.00 uur gegeven aan de Erasmuslaan. De deelnemers lopen via de Reviuslaan, Grotiuslaan, Boerhaavelaan, Campherbeeklaan, Kuyerhuislaan, Herfterlaan, Helmhortsweg, opnieuw Kuyerhuislaan en Campherbeeklaan en tot slot de Lorentzlaan een ronde van 5 kilometer om terug te komen op de Erasmuslaan.

De prijsuitreiking is na afloop in wijkcentrum De Weijenbelt. Vlak voor de start van de Berkumloop worden de cheques aan de goede doelen overhandigd. Dat zijn dit jaar KIDS Zwolle, Monicares Foundation en Wijkvereniging Berkum. Van alle deelnemers wordt een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Daarnaast konden de lopers tijdens het inschrijven een extra bijdrage overmaken.

Artikel delen: