Drie generaties Hemmink slaan eerste paal nieuwbouwproject - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink

Drie generaties Hemmink slaan eerste paal nieuwbouwproject

Zwolle – Precies 68 jaar geleden kwam meneer Hemmink senior als jongeman vanuit Hellendoorn naar Zwolle. Hij leende van een kennis 200 gulden, huurde een kamer aan het Gasthuisplein en kocht een solex om te beginnen als zelfstandig handelsagent. De eerste producten die hij in Nederland verkocht waren van de Duitse firma Pflitsch, waarmee nog steeds wordt samengewerkt.

Inmiddels is Hemmink senior 93 jaar en is zijn bedrijf doorgegroeid naar 140 medewerkers. Dinsdagmiddag 18 juni gaf hij, samen met zijn zoon Martin en kleinzoon Gijs de aftrap voor de bouw van het nieuwe kantoor en logistiek centrum van de Hemminkgroep aan de Popovstraat op Marslanden. Veel familieleden en medewerkers van het Zwolse bedrijf waren getuige van “de volgende fase naar de toekomst van het bedrijf op deze nieuwe locatie”, zoals algemeen directeur Matthijs Breel het verwoordde. Het bedrijf zat zo’n vijftig jaar aan de Ampèrestraat en heeft dat pand telkens uitgebreid. Breel: “We hebben die locatie volledig uitgenut en zijn er nu klaar mee.” Het nieuwe pand wordt een modern, duurzaam en energiezuinig gebouw met een open uitstraling en een stimulerende werk- en leefomgeving.

De Hemminkgroep is een professionele importeur van producten op het gebied van elektrotechniek, industrie, verlichting en connectivity. Het familiebedrijf heeft zich stevig verankerd in de Zwolse gemeenschap. Niet alleen als werkgever en leerbedrijf, maar het geeft ook invulling aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het bekendste voorbeeld op het gebied van kunst en cultuur is theaterzaal Hemmink in schouwburg Odeon; ook sportverenigingen, scholen en maatschappelijke instellingen kunnen regelmatig rekenen op ondersteuning van Hemmink. Niet alleen in de vorm van sponsoring. Medewerkers van Hemmink steken ook regelmatig de handen uit de mouwen om andere mensen in Zwolle verder te helpen op het gebied van netwerk, gezondheid of financiën. Hoewel Hemmink een zakelijk en commercieel bedrijf is, heeft het ook oog voor de minder bedeelden in de Zwolse samenleving. Het bedrijf draagt het keurmerk ‘beste werkgever van Nederland 2019-2010’ in de branche Handel en is dit jaar tevens uitgeroepen tot één van de best geleide midden- en grootbedrijven van Nederland.

Meneer Hemmink senior, zoon Martin, CEO van het bedrijf en kleinzoon Gijs liepen met z’n drieën, voorzien van een blauwe bouwhelm, gezamenlijk het nog lege bouwterrein op om aan de eerste paal van de nieuwbouw een Hemminkbord met hun handtekeningen te bevestigen. Meneer Hemmink met stok en ondersteuning door zijn zoon. Kleinzoon Gijs, die onlangs als management trainee in het familiebedrijf is begonnen, liep met zijn vader en opa mee en hij zal op deze nieuwe locatie moeten bewijzen dat hij een bijdrage kan leveren aan de toekomst van het bedrijf, dat door zijn opa op 18 juni 1951 is opgericht.

Artikel delen: