Rugby Club Zwolle handhaaft zich in derde klasse

Rugby Club Zwolle – Rugby Club Drachten (35 – 0). De opdracht was duidelijk. Om nacompetitie te ontlopen moest Rugby Club Zwolle vier try’s drukken voor een bonuspunt.  Op sportpark de Marslanden scoorden de blauwvingers 7 try’s.

Nacompetitie is voorkomen met een overwinning op de nummer twee van de competitie RC Drachten. In een heftige confrontatie hebben de Zwollenaren laten zien dat je een wedstrijd rugbyend moet winnen. Door deze winst stijgt Rugby Club Zwolle van de 6de naar de 4de plaats. Rugby Club Zwolle heeft het voor de tweede keer deze competitie voor elkaar gekregen: Winnen van Drachten.

Door: Harry Munsterman

Deze keer was het van groot belang dat de blauwvingers een wedstrijdpunt zouden halen. Eén punt hadden de jongens van coach Eddy Dekker nodig om nacompetitie te ontlopen. De jongens stonden op scherp. Het doel was duidelijk. Jermain Muller maakte de openingstry. Dit smaakte naar meer en captain Arjan Scheve drukt vlak daarna de tweede try. Ook schoot de captain van Zwolle alle conversies tussen de palen. Drachten was ontzet. RC Zwolle had een hele sterke drang naar voren. Drachten heeft alleen moeten verdedigen met man en macht. De Friezen hebben misschien 20 procent van de wedstrijd op de helft van Zwolle gespeelt. 

Hun intimiderende harde spel kon Zwolle niet van de wijs brengen. Jemain Muller kwam mooi binnen door en maakte de derde try en de rust stand was 21-0. De tweede helft startten de Friezen fanatiek alsof de wedstrijd weer op nieuw was begonnen. De hits waren hard en stevig. De voorwaartsen hebben de aanval goed opgevangen. Drachten is niet tot score gekomen. De pogingen om de bal breed te spelen werd verstoord door de derde rij van Zwolle die de druk continu op de lijn van Drachten hield. Drachten kwam niet aan ballen toe. Joep Verduyn, één van de jonge talenten van RC Zwolle, volbracht de opdracht door met een spectaculaire duik de vierde try te drukken. De laatste drie try’s waren er om Drachten te laten zien dat je een wedstrijd echt wint door te rugbyen. De heren van blauw-wit bleven fel tot het laatste fluitsignaal. Na afloop werd Jos Ottens man of the match. Drachten werd gefeliciteerd met het behalen van de tweede plaats. Zwolle acteert volgend jaar gewoon weer in de derde klasse waar het zeker een rol van betekenis gaat spelen.

Artikel delen:

Reageer