Het allerlaatste Nationale Schoolzwemkampioenschap te Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Het allerlaatste Nationale Schoolzwemkampioenschap te Zwolle

Zwolle – Aankomende zaterdag 22 juni 2019 is het allerlaatste Nationale Schoolzwemkampioenschap in de Vrolijkheid te Zwolle. Voor SWOL 1894 als jubilerende vereniging en medeorganisator  een goede reden om deze laatste landelijke editie naar Zwolle te halen. Petra van den Hoek-Reuvekamp zal aanwezig zijn bij de opening van het kampioenschap, zij is oud-zwemster van SWOL1894 en heeft Nederland vertegenwoordigd op de Paralympics in 1996.

Er zullen 21 teams uit bijna alle provincies afreizen naar Zwolle, het gaat dus weer een mooi zwemspektakel worden. De wedstrijden beginnen om 13.30 uur en starten gelijk met een teamestafette van 6 x 25 meter vrije slag. De teamestafette en de individuele afstanden tellen mee in de puntentelling voor de einduitslag, wie is er schoolzwemkampioen van Nederland? De funestafette telt hierbij niet mee. Voor het mooiste/beste spandoek wordt er ook een prijs uitgereikt.

Het doel van de Schoolzwemkampioenschappen is om kinderen opnieuw in aanraking te laten komen met de zwemsport. De impact van de Schoolzwemkampioenschappen is lokaal groter dan regionaal of nationaal. De verwachting is dat SWOL 1894 ook volgend jaar weer een schoolzwemkampioenschap gaat organiseren. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met SWOL 1894 via communicatie@swol1894.nl.

Artikel delen: