Stratenfestival Zwolle gaat door met nieuwe organisatie

Stratenfestival Zwolle gaat door met nieuwe organisatie

Zwolle – Wie geniet er niet van? Een heerlijke ontmoeting na de zomervakantie in de binnenstad van Zwolle met al je vrienden, familie en geliefden tijdens het Stratenfestival Zwolle.

Het Stratenfestival Zwolle viert dit jaar haar 40ste editie, een ware mijlpaal. Vele generaties Zwollenaren genieten elk jaar van dit Stratenfestival: een festival met podia boordevol muziek verspreid over de hele binnenstad.

Op de vraag of het Stratenfestival bij Zwolle hoort, is een volmondig JA het antwoord! Bij de berichtgeving over deze 40ste editie eerder in de krant werd gesignaleerd dat de organisatie van zo´n groot evenement nogal wat inspanning vraagt, en dat klopt. Een dusdanig groot festival organiseren is geen kleinigheid en vraagt veel organisatiekracht. Mede daarom kan de organisatie niet langer gedaan worden door vrijwilligers.

Het bestuur van het Stratenfestival Zwolle heeft aangegeven de verantwoordelijkheid voor het hoofdpodium, met alle andere podia in de binnenstad met de bijbehorende veiligheidsregels en parapluvergunning, niet langer te willen dragen. “Er moet iets veranderen”, was de boodschap.
De afgelopen maanden is er daarom intensief met alle betrokkenen gezocht naar een oplossing. Hoe kan het Stratenfestival Zwolle, binnen het huidige budget en op verantwoorde wijze, toch doorgaan? Het bestuur van de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) heeft besloten het stokje over te nemen.

Om het geheel goed te kunnen organiseren is er dit jaar voor gekozen het hoofdpodium niet op te nemen in de programmering. Wel zijn er diverse podia in de binnenstad, zoals de bezoeker gewend is. Stichting Stratenfestival betreurt het sneuvelen van het hoofdpodium, voor hen was dit het hart van het festival, maar begrijpt de keuze. “Het is een fijn Zwols feestje en we willen graag medewerking verlenen aan de nieuwe organisatie. Tenslotte is de HESZ geen vreemde voor ons.”

In een openhartig gesprek in de Hofvlietvilla met voorzitter Ton Kolman, penningmeester John van Dinther van de Stichting Stratenfestival (mede namens Theo Bakker) en binnenstadmanager Aukje Grouwstra van het ZwolleFonds is geconcludeerd dat de overdracht goed afgerond moet worden.

“Het is belangrijk dat dit feestje voor alle Zwollenaren en de binnenstad door kan gaan. Daarna willen we in overleg bekijken hoe we afscheid kunnen nemen. We hebben ons al die jaren met hart en ziel ingezet en maken nu ruimte voor anderen die het stokje over willen nemen, dat is het belangrijkste. Het afscheid nemen komt daarna,” aldus de Stichting Stratenfestival.

Artikel delen: