Enneagramdeskundige geeft lezing in bieb

We willen groeien, het beter hebben, het geluk koesteren en vooral genieten van het leven. Maar we komen zoveel problemen tegen die ons weerhouden te doen wat we echt willen. Vaste structuren en patronen zorgen er voor dat idealen niet altijd verwezenlijkt kunnen worden.

Dinsdagavond 15 april verzorgt Willem Jan van de Wetering op uitnodiging van Bibliotheek Zwolle een lezing met als titel ‘Het geheim van je karakter:  het enneagram in praktijk’. In deze interactieve lezing gaat de bekendste enneagramdeskundige in op het doorbreken van het leven en denken in vaste patronen.

Het enneagram

Het enneagram is een psychologisch model dat oplossingen biedt om uit je beperkingen te komen. Het model brengt direct in beeld brengt wat je capaciteiten zijn, waar je kracht ligt, maar vooral ook wat je beperkingen zijn. Het model geeft tevens aan hoe je de beperkingen weg kunt werken.

Willem Jan van de Wetering is dé enneagramdeskundige van Nederland. Al bij de eerste kennismaking met dit psychologische model raakte hij gefascineerd door de mogelijkheden van het enneagram. Hij (be)studeerde het model bij diverse trainers en psychologen in verschillende landen. Van daaruit ontwikkelde hij de therapie Enneagram IntegratieKunde (EIK). Deze therapie vormt de basis voor de EIK opleiding, welke mensen opleidt tot EIK-coach. Inmiddels zijn er meer dan 40 gecertificeerde Enneagram Integratiekunde Coaches in Nederland en België.

Trainer, schrijver en uitgever

Willem Jan van de Wetering is geboren in 1946 en werd op zijn 17e leerling-journalist. Hij werkte bij Het Parool, De Amersfoortse Courant, Het Brabants Dagblad en Muziek Parade. Hij was manager van diverse (inter)nationale  popartiesten en richtte in 1974 het bekende muziekblad de Hitkrant op.

Willem Jan is trainer, maar noemt zichzelf mensenbegeleider. Hij tracht het beste in mensen naar boven te halen zodat ze optimaal kunnen presteren. Hij geeft lezingen, workshops en trainingen aan particulieren , maar ook bedrijfstrainingen voor bijvoorbeeld de Tweede Kamer fractie en Fortis. Sinds 1994 is hij mede-eigenaar van uitgeverij Andromeda.

Willem Jan van de Wetering is naast trainer en uitgever ook schrijver. Zijn methode en ervaringen heeft hij vastgelegd in diverse boeken over het enneagram:  Het enneagram als weg naar verandering, Beter verkopen met het enneagram en Ontdek je sterke kanten. Onlangs verscheen zijn nieuwste internetboek Hoera,ik ben en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan zijn nieuwste boek Het belangrijkste ben ik.

Belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdag 15 april in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). De avond start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Entreekaarten kosten 7,50 en 6,00 (bibliotheekleden). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van Bibliotheek Zwolle Centrum of (telefonisch) te reserveren (Diezerstraat 80, 4217278).

Artikel delen:

Reageer