IJsselbrug - Foto: Wouter Steenbergen
IJsselbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op een bui met onweer, later brede opklaringen

Zwolle – Donderdag brengt behalve wat zon veel wolken. Deze horen bij een koufront, dat van west naar oost over de regio Zwolle trekt. Achter het front stroomt lucht hierheen die, jawel, van polaire oorsprong is. Geen paniek, de ijsmuts hoeft niet uit de kast, maar aanmerkelijk koeler wordt het wel. De middagtemperatuur blijft steken bij 20 graden, wat trouwens heel normaal is voor deze fase van juni.

Bij de passage van het koufront kunnen enkele buien worden verwacht. Er is kans dat er ‘s middags eentje gepaard gaat met onweer en stevige regenval. Kom je daarin terecht, dan hopelijk met een regenjas aan. De buiigheid verdwijnt aan het begin van de avond. Het klaart op en de zon sluit de dag triomfantelijk af.

De zwakke tot matige wind draait donderdag van zuidwest in de ochtend, naar richtingen rond west in de middag. In de nacht naar vrijdag is er minder wind, weinig bewolking en daalt de temperatuur naar 12 graden.

Vrijdag pakt waarschijnlijk net zo koel uit als donderdag. Er is in de ochtend en avond ruimte voor zon. ‘s Middags stijgt de kans op een bui. Na vrijdag stabiliseert het weer zich. Het blijft droog en het kwik gaat omhoog. Zaterdag wordt 21 graden berekend en zondag staat 25 graden op de weerkaart.

Na het weekend komen we in droge en bijzonder warme lucht terecht, afkomstig uit het noorden van Afrika. Het kan dan tropisch worden, met misschien wel 30 graden of meer op de thermometer.

Artikel delen: