Mishandeling van scheidsrechter in Zwolle

Een 19-jarige scheidsrechter uit Ommen heeft zondagmiddag 6 april aangifte gedaan van mishandeling. Het incident vond plaats na afloop van een voetbalwedstrijd op een sportpark aan de Luttekeweg.

Een 20-jarige speler van de verliezende ploeg was het oneens met de lengte van de blessuretijd en gaf de scheidsrechter een vuistslag. Deze trok in reactie daarop een rode kaart. De man werd vervolgens, terwijl hij op de grond lag, tegen zijn hoofd en lichaam geschopt, waarschijnlijk door een ploeggenoot en een supporter. De 20-jarige verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd in de loop van de avond heengezonden. De politie verricht nog nader onderzoek in deze zaak.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Vind je het gek dat er een tekort aan scheidsrechters is?
  Met dit soort dingen WIL je toch ook geen scheidsrechter worden?

  Speler schorsing voor het leven opleggen ; KNVB, neem je verantwoordelijkheid


  ⚠️ Meld

 2. Tuurlijk mag je daar wat over zeggen. Dit soort taferelen vond echter ook geregeld en jarenlang plaats bij Dieze-West. Hier waren (heb ik uit zeer betrouwbare bron) zo goed als altijd blanken bij betrokken. Maar het gaat hier niet om herkomst, kleur of geloof. Bij zulke acties zonder aanzien des persoons keihard straffen graag!


  ⚠️ Meld

 3. Achja, vechtpartijen zijn bijna elke week aan de orde bij SVI dus begint zo langzamerhand een gewoonte te worden op de velden? Heeft niets met herkomst te maken…


  ⚠️ Meld

 4. Vier leden van de voetbalclub Ulu Spor in Zwolle worden geroyeerd.

  Dat zegt de voorzitter van de club naar aanleiding van de mishandeling van de scheidsrechter zondag. De 19-jarige scheidsrechter werd aan het einde van de wedstrijd in elkaar geslagen door een speler van Ulu Spor. Die vond de blessuretijd te lang duren en gaf de scheidsrechter een vuistslag in het gezicht. Toen hij op de grond lag werd hij nog een aantal keer geschopt door andere spelers en een supporter. De club zegt het voorval niet te tolereren en betreurt het incident. De scheidsrechter heeft aangifte gedaan.

  RTV Oost


  ⚠️ Meld

 5. Geweld uitbannen….
  Logische reactie van de club. Klasse! Volgens mij krijgt de club zelf dan ook altijd nog een knauw van de KNVB.


  ⚠️ Meld

 6. Toppie !! ;D dat is de enige manier waarop je dit soort uitwassen kunt aanpakken, nu ook nog ff een maniier bedenken zodat ze ook bij andere verenigingen niet meer kunnen voetballen.


  ⚠️ Meld

 7. O, als ze geroyeerd worden mogen ze dan zo weer elders spelen? Er is ook nog aangifte gedaan door de scheids, dus volgt er misschien nog een rechtzaak.


  ⚠️ Meld

Reageer