ZomerOndernemer verlaagt drempel voor jongeren om te starten met onderneming - Foto: Nordy Visser
Foto: Nordy Visser

ZomerOndernemer verlaagt drempel voor jongeren om te starten met onderneming

Zwolle – Het starten van een onderneming onder jongeren kunnen we populair noemen. Vorige week maakte KvK bekend dat er een explosieve stijging is van jonge starters in het eerste kwartaal van 2019.

Toch is het zetten van de eerste stap vaak nog een hoge drempel voor jongeren. Deze zomer kunnen jongeren tussen de 15 en 23 jaar uit IJsseldelta (Zwolle en omgeving) daarom weer een gratis training volgen die ze helpt bij het starten. Met begeleiding, workshops en een klein startkapitaal helpt ZomerOndernemer ze op weg.

Deelnemers geven vaak aan dat zij niet goed weten hoe ze moeten beginnen. Zo ook oud-deelnemer Lisette Schrijver. Zij deed in 2017 mee aan ZomerOndernemer in Zwolle. “Na mijn studie wilde ik dolgraag een grafische studio beginnen, maar ik durfde niet zo goed de eerste stap te zetten. Ik had geen idee waar ik moest beginnen en voelde me nog zo jong en onervaren.” Inmiddels runt Lisette nu al bijna twee jaar haar eigen bedrijf en heeft daar geen moment spijt van gehad. “ZomerOndernemer was voor mij een veilige manier om stapje voor stapje mijn bedrijf op te zetten,” aldus Lisette.

ZomerOndernemer begint op 16 juli 2019 in Zwolle met een driedaagse training bij Rabobank IJsseldelta. In de weken die volgen zijn de deelnemers tijdens terugkomdagen te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de jongeren aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit na zes weken af met een feestelijke ondernemersmarkt.

Dankzij de steun van landelijke en regionale sponsoren is deelname aan ZomerOndernemer kosteloos. Jongeren hebben alleen een goed bedrijfsidee nodig. Deelnemers zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is tijdens deelname aan ZomerOndernemer niet verplicht. Ook is er ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In regio IJsseldelta is plek voor maximaal 30 jongeren (vol = vol)! Regio IJsseldelta heeft betrekking op onder andere Zwolle, Kampen, Dalfsen, Ommen, Raalte, Heerde, Oldebroek, Nunspeet, Epe en Olst-Wijhe.

Artikel delen: