Gnaffel wint Gouden Krekel 2007

Waar Gnaffel in 2006 de Zilveren Krekel in de wacht sleepte voor ‘De Worstelaar’ overtreft het Zwolse jeugdtheatergezelschap zichzelf dit jaar met goud!


Foto: Sanne Peper

Uit handen van minister Plasterk van OCenW ontvingen Theater Gnaffel en Theatergroep Wederzijds zaterdag 5 april jl. de Gouden Krekel voor hun gezamenlijke productie ‘De Hompelaar’. Gnaffel is ontzettend trots op deze prestigieuze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van Nederland en Vlaanderen door de VSCD, Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.

De Hompelaar

De jury over de winnende productie: “De Hompelaar vertelt het verhaal van een dorp en haar bewoners; ieder met zijn eigen, onbeantwoorde, goudgekoesterde verlangens, vol wrok, woede, lust en liefde voor zichzelf en voor elkaar. Tot leven geroepen in een barokke, volwassen tekst van Ad de Bont, die tevens tekent voor de regie. Tot leven gebracht in een groots, meeslepend theaterspektakel met fabelachtig poppenspel van Elout Hol en Jawi Bakker. Een Google Earth-blik op een andere wereld. Theatergroep Wederzijds en Theater Gnaffel zoeken de grenzen op van wat voor jeugd nog kan en slagen glorieus. Mateloos vernieuwend volwassen theater voor de jeugd dat diepe indruk achterlaat.”

Na zilver volgt goud

Vorig jaar ontving Gnaffel de Zilveren Krekel 2006 voor de voorstelling ‘De Worstelaar’, wat uitgebreid gevierd is met drie gratis voorstellingen voor alle Zwollenaren in theater De Spiegel. Gnaffel kan haar geluk niet op nu ze samen met theatergroep Wederzijds uit Amsterdam officieel de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie heeft gemaakt. Een hogere bekroning van jeugdtheater is eigenlijk niet mogelijk. Voor Gnaffel is het een motivatie om door te gaan met het maken van vernieuwende, kunstzinnige voorstellingen te maken met levensgrote poppen te maken, die ontroeren en prikkelen.

Gnaffel in Zwolle

Komende tijd is Gnaffel ook volop te zien in Zwolle en de regio. Ten eerste op het Bevrijdingsfestival Overijssel, waar kinderen in bootjes stappen met poppen van Gnaffel, op weg naar het kinderplein. Dan volgt het nieuwe zomerkunstenfestival Zwart, waarvoor artistiek leider Elout Hol de functie van ‘meester’ vervult en Gnaffel de muziektheatervoorstelling ‘Peer Gynt’ speelt i.s.m. het Conservatorium. Als klap op de vuurpijl komt Gnaffel 28 en 29 september met haar nieuwste voorstelling ‘De Koning en de rest’ die dan in première gaat in Odeon. Kijk voor meer informatie op www.gnaffel.nl.

Artikel delen:

Reageer