Sassenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Sassenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Een mix van zon en wolken, ‘s middags kans op een laatste bui

Zwolle – Vrijdag 21 juni begint officieel de astronomische zomer. Dit is de dag met de kortste nacht van het jaar. Tussen zonsopkomst en zonsondergang bevindt de zon zich ruim 16 recorduren boven de horizon. Het blijft lekker lang licht. Maar de zon is gedurende die 16 uur niet continu te zien, omdat er soms bewolking voorlangs schuift.

De windkracht is 2 tot 4. Dat is een zwakke tot matige wind, die tot de avond uit de vrij koele westhoek waait. ‘s Nachts draait de wind naar het noorden tot noordoosten. De nachttemperatuur daalt naar een frisse 10 graden.

In de eerste helft van de vrijdagmiddag is er nog een kleine kans dat een stapelwolk zich ontpopt tot een buienwolk. Mocht dat inderdaad gebeuren, zwaai hem dan even uit, want het is voorlopig de laatste bui die Zwolle bezoekt. In de prognoses voor de komende dagen zit geen druppel regen meer.

Ja, de zomer van 2019 komt goed uit de startblokken. Op vrijdag nog ongeveer dezelfde gematigde temperatuur als op donderdag, maar daarna gaat de zomer los en wordt het middagmaximum dagelijks met enkele graden opgehoogd. Vrijwel alle weermodellen zijn het er roerend over eens dat zaterdag met een graadje of 25 de aanvang vormt van een gestage warmte-opmars. Vanaf maandag stijgt het kwik onder de brandende zon naar maxima van 30+ graden Celsius.

Artikel delen: