Deltion, Landstede en Menso Alting maken samenwerking bij nieuwe opleiding officieel - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Deltion, Landstede en Menso Alting maken samenwerking bij nieuwe opleiding officieel

Zwolle – Veel mbo-studenten dromen van hun eigen bedrijf. Daarom bieden het Deltion College, Landstede MBO en MBO Menso Alting sinds kort gezamenlijk de opleiding Vakman Ondernemer aan. Woensdag tekenden de voorzitters van het College van Bestuur, Bert Beun en Theo Rietkerk, een overeenkomst om de samenwerking officieel te maken.

De drie Zwolse scholen hebben bij de opleiding Vakman Ondernemer hun krachten gebundeld. “Voor studenten is de samenwerking ideaal: met elkaar vormen we namelijk een slagvaardig team“, vertelt Beun. “Studenten krijgen onderwijs op niveau en het bedrijfsleven kan rekenen op wendbare vakmensen die klaar zijn voor de snel veranderende arbeidsmarkt.”

De opleiding Vakman Ondernemer bereidt mbo-studenten voor op het zelfstandig ondernemerschap. “Steeds meer studenten willen voor zichzelf beginnen. Ze zijn opgeleid tot bijvoorbeeld kapper, webdesigner of metselaar, maar wat er bij een eigen bedrijf komt kijken weten ze niet precies”, legt Rietkerk uit. “Daarom leren wij ze in één jaar tijd alle kneepjes van het ondernemersvak.”

Om ervoor te zorgen dat studenten zich helemaal kunnen onderdompelen in het bedrijfsleven, vindt de opleiding plaats bij Hanz en Brainz. “Deze locaties zijn gevestigd in de dynamische omgeving van Spoorzone Hanzeland, waar zelfstandigen de ruimte krijgen om te groeien”, zegt Rietkerk. “Daarmee is het de ideale omgeving voor onze ondernemende studenten.”

Inmiddels stromen de aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar binnen. “De teller staat nu op 35. De een wil voor zichzelf beginnen, terwijl de ander het vooral belangrijk vindt om ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Iets wat heel belangrijk is in deze tijd”, aldus Beun. “Wat de ambities van onze studenten ook zijn, met behulp van de eenjarige opleiding stappen zij straks goed voorbereid het bedrijfsleven in.”

Artikel delen: