Zwolse Anna naar finale VSB Poëzieprijs

Aanstaande woensdag gaat Anna van de Velde, leerling van de Zwolse openbare Montessorischool, naar theater De Rode Hoed in Amsterdam voor de finale van de VSB Poëzieprijs. Die dag komt ook de NPS een reportage maken van VERS voor het programma ‘De Kunst met Hans Goedkoop’ voor volgende week zondag.

In de Rode Hoed is op woensdag 9 april a.s. de slotmanifestatie van v e r s 2008, een poëzieproject voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. Een paar duizend jongeren kregen poëzieles op school, volgden masterclasses van professionele dichters, traden op in spannende regionale voorrondes en schreven een gedicht geïnspireerd op één van de genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs. Een deskundige jury heeft de beste dichters uitgekozen om hun gedicht voor te dragen tijdens dev e r sfinales met ook optredens van onder andere zangeres Trijntje Oosterhuis, orkest De Volharding en dichter Anne Vegter.

’s Avonds vindt het VSB Jongerendebat plaats, waarin jongeren debatteren over goede en slechte poëzie, o.l.v. Rick de Leeuw. Dichter Bart Moeyaert leest een speciaal voor deze avond geschreven essay voor. Aan het eind van het programma wordt bekendgemaakt wie volgens jongeren de VSB Poëzieprijs zou moeten winnen.

Gedicht Anna:

Het Begin

Wanneer is het begin eigenlijk?
Wanneer zou het zijn?
Is het nu, straks of altijd?
Is het begin de kracht of de onmacht?

Iedereen heeft een begin,
Een soort verhaal,
Een script waarin staat,
Waar jouw begin eindigen of juist beginnen zal?

Want ooit zal het begin eindigen
Of juist beginnen,
Ook al is het nu, straks
Of misschien altijd.                           

 Anna van de Velde

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Niet Anna, maar de Zwolse Elisa de Weerd is de winnares van de poëzieprijs 2008 (beste basisschoolleerling van Nederland.) Zij zit op de basisschool De Klokbeker in Zwolle-Zuid.
    Gistermiddag heeft ze in de Rode Hoed in Amsterdam de eerste prijs mogen ontvangen. Zondagmiddag a.s. komt zij op de televisie.    Maak melding

Reageer