KWF Kankerbestrijding zoekt collectanten in gemeente Zwolle

KWF Kankerbestrijding zoekt collectanten in gemeente Zwolle

Zwolle – Van 1 t/m 7 september 2019 vindt alweer de 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding plaats. Deze grootste collecte van Nederland belooft in dit jubileumjaar zeer indrukwekkend te worden.

Collectanten blijven altijd nodig. KWF Zwolle zoekt daarom mensen die een paar uurtjes in de eerste week van september willen helpen met collecteren. Alleen al in gemeente Zwolle krijgen elk jaar een paar honderd mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF al 70 jaar de collecteweek. Dit begon in 1949 als een spontane actie, maar kreeg het jaar erop een officiële landelijke organisatie.

In de 1e week van september komen er in Zwolle zo’n 700 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis gecollecteerd voor de bestrijding van kanker. In 2018 haalde Afdeling Zwolle € 50.946,- op. Het streven is om er in dit jubileumjaar minimaal € 55.000,- van te maken. Dit jaar zijn nog een aantal wijken in Zwolle zonder wijkhoofd. Kijk op www.kwfzwolle.nl welke wijken vacant zijn.

KWF Afdeling Zwolle is enorm trots op alle wijkhoofden en collectanten. Vanuit het afdelingsbestuur wordt alles aangestuurd. Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Dit jaar is het 70-jarig jubileum en daarom zou het heel jammer zijn als er in sommige straten in Zwolle niet gecollecteerd kan worden. In een paar uurtjes kun je als vrijwilliger in Zwolle direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding.

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. Dat is natuurlijk een geweldige ontwikkeling. Maar er valt nog veel werk te verzetten. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.

Wil jij als collectant of wijkhoofd een bijdrage leveren in Zwolle? Dan krijg je volop ondersteuning vanuit het Zwolse afdelingsbestuur. Mail voor meer informatie of om je aan te melden naar collecte@kwfzwolle.nl of kijk op www.kwfzwolle.nl.

Artikel delen: