Van Wevelinkhovenstraat met uitzicht op de Burgemeester Drijbersingel - Foto: Wouter Steenbergen
Van Wevelinkhovenstraat met uitzicht op de Burgemeester Drijbersingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Een zonnige, zomerse dag

Zwolle – Zaterdag is de tweede dag van de meteorologische zomer en de dag begint gelijk al zonnig. Het weer van vrijdag was al niet verkeerd, maar zaterdag wordt het weer nóg beter.

Het verraderlijke aan dit weer is dat ze zonkracht ontzettend sterk is, je kunt met een kwartiertje al verbranden, dus zorg ervoor dat de zonnebrandcrème binnen handbereik blijft.

Tegen de lunch zal het een graad of 19 worden. In de loop van de middag kunnen we nog wat sluierbewolking verwachten, ondanks die bewolking heeft de zon genoeg kracht, en zal het kwik omhoog doen gaan tot ongeveer 23 graden. Wie door de binnenstad van Zwolle loopt, zal merken dat de terrasjes weer aardig vol zitten, en Zwolle dit weer dan ook heeft benoemd tot prima terrasweer.

De avond en de nacht naar zondag verloopt helder en droog. Het wordt met een graad of 12 een prima temperatuur. Stilte voor de spreekwoordelijke storm, want de nachten hierna zullen behoorlijk warmer zijn.

De zondag zal haar naam eer aan doen, en zal opnieuw zorgen voor een zomers gevoel. Ondanks de sluierbewolking zullen de temperaturen richting de 30 graden gaan. Gelukkig hebben wij in Zwolle genoeg plek voor verkoeling.

Artikel delen: