Isala medewerkers naar (de) top Alpe d’Huez

Wielervereniging CRT (cross/ren/toer) Raalte verzorgt op zijn eigen afgesloten wielerbaan een clinic voor de Alpe d’Huez-gangers van de Isala klinieken. Onder leiding van ervaren wielrenners/trainers worden diverse aspecten van het fietsen geoefend. Het is een clinic waarin veilig fietsen centraal staat. Fietsen in groepen vraagt namelijk om basiskennis en enige ervaring.

Aspecten die aan de orde komen, zijn: behendigheid op de fiets, veilig op- en afstappen, schakeltechnieken en de positie in de groep. Ook is er aandacht voor handelen bij het van de weg raken en communicatie onderling in de groep. Daarnaast wordt ieders fiets en fietshelm nog een keer gecontroleerd. De ruim honderd Isala-medewerkers bereiden zich al maanden voor op de beklimming van de Alpe d’Huez in september. Ze worden begeleid door de afdeling Sportgeneeskunde van de Isala klinieken.

In de afgelopen maanden hebben diverse trainingen plaatsgevonden, waaronder ATB-tochten en spinningsessies bij Medisport Zwolle en Vitalcentre Heino. Bikelife Heino heeft informatieavonden over techniek verzorgd en diëtisten en koks van de Isala klinieken hebben twee avonden over voeding georganiseerd. Daarnaast trainen de deelnemers ook op eigen initiatief. Alle activiteiten staan in het kader van het motto ‘met Isala naar de top’.

Artikel delen:

Reageer