Een warme elfde editie Volvo Grachtenrace - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Een warme elfde editie Volvo Grachtenrace

Zwolle – Zaterdag vond de elfde editie van de Volvo Grachtenrace plaats. Deze sloepenrace, die ooit begon als de Peperbusrace, is jaren later uitgegroeid tot een groots evenement met ruim 600 deelnemers. Het was dit jaar een warme dag bij de Volvo Grachtenrace, niet alleen de temperatuur was warm, maar ook de sfeer was overweldigend. Duizenden bezoekers uit, en buiten Zwolle kwamen de sloepen aanmoedigen.

De roeiers, verdeeld over 70 teams, roeiden een race van ruim 15 kilometer. “De deelnemers roeien in totaal drie rondes door de grachten en op het Zwarte Water. Het keerpunt bevindt zich iets na de Mastenbroekerbrug, vlakbij Stadshagen”, vertelde mede-organisator Josje Waagmeester. “Zeker de grachten maken de race extra spannend, want vanwege de vele bochten komt er extra tactiek én kracht bij kijken!” De muziek van DJ Etienne zorgde bij de roeiers en het publiek voor een extra boost.

Het jaarlijkse sportevenement is ongekend populair bij zowel de roeiers als toeschouwers. Dit jaar was de inschrijving na zeven minuten al vol. “Dit zegt wat over de bekendheid van de race door de Zwolse binnenstad en op het open water, maar ook over de prachtige locatie van de start en finish. Hofvlietvilla is een toplocatie met open uitzicht op het water.”

In het algemeen klassement bij de heren eindige Trewès 2 uit Aldeboarn op de eerste plek. Bij de dames pakte team Lyts Frisia uit Its Heidenskip de beker. Natuurlijk waren ook de Zwolse teams vertegenwoordigd. De dames van Swolla eindigden op de 6e plek in de 1e klasse (13e in het algemeen klassement) en team Witte Beer eindigde een plaats lager op de 7e plek in diezelfde klasse (14e plek in het algemeen klassement). De Swolla-heren pakten de 4e plek in de 1e klasse, goed voor de 8e plek in het algemeen klassement.

Voor meer uitslagen en informatie over volgend jaar, houd de website van de organisatie in de gaten.

Artikel delen: