Nieuw ‘historisch gebouw’ aan Rodetorenplein

Het college is akkoord met het ontwerp voor het bouwblok aan het Rodetorenplein en start de ruimtelijke procedure. De fundamenten van de Jan Baghstoren worden zichtbaar gemaakt door glazen vloerdelen, zowel binnen als buiten het gebouw.  

 

Bij het opstellen van het ontwerp is een klankbordgroep betrokken van zes partijen: Citycentrum, Bewonersvereniging Binnenstad, Koninklijke Horeca Nederland, Van der Reijd Makelaars, Vereniging Vrienden van de Stadskern Zwolle, en Stichting Levende Stadsgeschiedenis. De laatste twee partijen zijn tussentijds afgehaakt omdat zij het niet eens zijn met de uitgangspunten en met het ontwerp. De andere leden van de klankbordgroep zijn wel tevreden met het ontwerp.

Dak

Welstand, de huidige klankbordgroep en het college vinden de hellingshoek en kapvorm goed passen bij het historische karakter van de binnenstad. Omdat er mogelijk discussie ontstaat over de vraag of de hellingshoek en de aard van het dak binnen de bepalingen van het bestemmingsplan passen, volgt het college een zogenaamde binnenplanse vrijstellingsprocedure (WRO ex.art. 15). Het voornemen tot het verlenen van binnenplanse vrijstelling wordt binnen enkele weken gepubliceerd. Belanghebbenden die bezwaar hebben, kunnen dan hun zienswijzen indienen.

Afhankelijk van de loop van de procedure kan de bouwvergunning op z’n vroegst in september 2008 worden verleend.     

Evenementenplein met horeca

Het Rodetorenplein is een belangrijk onderdeel van het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2015. Het plein wordt vergroot en ingericht als evenemententerrein. Het bouwblok aan de oostzijde van het plein herstelt de oorspronkelijke structuur en zal in de toekomst ruimte bieden aan horeca en drie woningen. Het ontwerp is van De Zwarte Hond in opdracht van Van Wijnen Projectontwikkeling Oost bv.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. de vormgeving ziet er beter uit als het pand dat aan de gracht bij het flevogebouw komt deze vormgeving moeten ze daar ook toepassen


  ⚠️ Meld

 2. Wordt er wel genoeg rekening gehouden met de afstand tussen de te realiseren woningen in dit pand en het evenemententerrein?
  Als het te dicht op elkaar zou staan, krijg je gedonder met geluidsnormen….


  ⚠️ Meld

 3. het ontwerp is in princiepe niet slecht maar een beetje saai door het massieve metselwerk. horinzontale banden van b.v.zandsteen hierin aan brengen zou het een stuk levendiger maken.


  ⚠️ Meld

 4. mooier?
  Heerlijk dat de vrienden het weer eens niet eens zijn 😀 Lijkt mij nog niet zo gek, ook omdat de fundamenten van de “Jan Baghstoren” zichtbaar worden door glazen vloedelen. erg inventief. @ Tjalling, vind je het niet redelijk in het historisch stadsbeeld passen? Welke fase zitten we nu????? Misschien kun je een mooiere bijdrage fabriceren?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.