Van den Berg mogelijk van PEC Zwolle naar Liverpool

Van den Berg mogelijk van PEC Zwolle naar Liverpool

Zwolle – De afgelopen dagen waren er veel speculaties rond om een eventueel vertrek van Sepp van den Berg. Het contract van de centrale verdediger loopt in 2020 af en hij heeft al bij PEC Zwolle laten weten niet te willen bijtekenen. Reden genoeg om Van den Berg nu toestemming te geven om een transfer te maken naar een andere club.

Maandag ontbrak de 17 jarige speler al op de training. Het speculeren barstte los. Eerder deze week werd onder andere PSV genoemd als geinteresseerde. Volgend de Britse krant The Telegraph heeft Liverpool de strijd gewonnen en zal Van den Berg overgenomen worden nadat hij door de medische keuring heen is. De transfersom zou zo’n € 1.500.000 bedragen.

Van den Berg verruilde de jeugd van CSV ’28 in 2011 voor die van PEC Zwolle. Hij doorliep hier de jeugdopleiding vanaf de D-pupillen. Hij maakte op 4 juli 2017 zijn officieuze debuut in de hoofdmacht, in een oefenwedstrijd tegen HZVV (3–0). Datzelfde seizoen zat hij enkele keren op de reservebank tijdens wedstrijden in de Eredivisie en het toernooi om de KNVB beker. Hij ondertekende op 22 februari 2018 een contract tot medio 2020. Van den Berg debuteerde op 11 maart 2018 in het eerste elftal van PEC Zwolle, in een wedstrijd tegen FC Groningen. Hij werd na de rust ingebracht voor Erik Bakker.

Artikel delen: