Opleiding ‘beroepskunstenaars in de klas’ in Zwolle

Professioneel kunstenaars die hun talenten graag willen inzetten in het basisonderwijs kunnen zich aanmelden voor de opleiding ‘beroepskunstenaars in de klas’ (bik).

Kunstenaars & CO organiseert deze éénjarige opleiding die kunstenaars de mogelijkheid biedt om hun werk als kunstenaar te combineren met het enthousiast maken van kinderen voor kunst en cultuur. In Overijssel wordt de opleiding aangeboden door Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en de Muzerie in Zwolle.  Aanmelden kan nog tot 5 mei.Volgend schooljaar [2008/2009] zal de opleiding voor de achtste keer starten. Landelijk deden al een paar honderd kunstenaars in allerlei disciplines mee. Zij vergrootten hiermee hun kansen om kunstprojecten uit te voeren op scholen in het basisonderwijs.

Op de website www.beroepskunstenaarsindeklas.nl staat meer informatie over de opleiding. Hier is te vinden wat de opleiding inhoudt en waar en wanneer deze te volgen is. Ook staan op de site verhalen van afgestudeerden, wat zij nu doen en wat de scholen er van vonden. De bik-studenten die dit schooljaar de opleiding volgen presenteren op 28 mei hun projecten. Meer hierover op www.bikbuffet.nl.

Voor de provincie Overijssel is Zwolle de cursusplaats. De opleiding biedt plaats aan 14 deelnemers. Op de website van KCO, www.kco.nl is meer informatie te vinden onder cultuureducatie.

Aanmelding kan alleen landelijk via www.beroepskunstenaarsindeklas.nl. Kunstenaars die een kunstvakopleiding hebben gevolgd of beroepsmatig actief zijn als kunstenaar kunnen zich aanmelden. Kunstenaars & Co voert in opdracht van de sociale dienst daarvoor beroepsmatigheids onderzoeken uit. Kunstenaars die gebruik maken van de WIK worden met nadruk uitgenodigd zich aan te melden. In de maanden mei en juni vinden de selectiegesprekken plaats.

De opleiding beroepskunstenaars in de klas is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van OCW en Kunstenaars & Co. De opleiding kost € 3.500,– Geselecteerde deelnemers betalen zelf alleen de reiskosten en eventuele boeken  en materiaalkosten.

Artikel delen:

Reageer