Convenant horecagelegenheid Park Wezenlanden

Park de Wezenlanden wordt op dit moment opnieuw ingericht om ervoor te zorgen dat het in de toekomst een aantrekkelijk en goed functionerend stads- en wijkpark blijft.

In het definitieve ontwerp dat in 2004 door de raad werd vastgesteld is ook ruimte voor een horecagelegenheid. Donderdag 10 april ondertekent wethouder Hennie Kenkhuis van de gemeente Zwolle een reserveringsovereenkomst hierover met de heer Salomons van De Treemter Balke BV.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. 5 mei
  Mooi de Horeca voor elkaar op dat schitterende evenemententerrein. Minimale wachttijden hopelijk met bevrijdingsfestival 😉


  ⚠️ Meld

 2. Oh ja, die kerel. Vond dat bij het stadion al een heel vreemd verhaal. En de conclusie van Jasper lijkt me ook nog niet zo gek. Deden ze daar anders altijd alles (bevrijdingsfestival wist ik wel)met vrijwilligers? Als het maar niet duurder wordt dan…..


  ⚠️ Meld

 3. normaal gesproken was het de studentenvereninging zhtc die de bierkarren duwde op het 5 mei festival… heb nog niet gehoord of dat ook zal veranderen… hoop t niet…


  ⚠️ Meld

 4. In het oorspronkelijke ontwerp voor Park de Wezenlanden was een horecapaviljoen opgenomen, mede als clubhuis bij de schaatsbaan. De plek daarvoor is aangelegd, in de vorm van het tegelplateau tussen de bloementuin en de vijver. Er is echter nooit horeca gekomen, omdat de gemeente geen geld had om een gebouw op te richten.

  In het Definitief Ontwerp is op dezelfde plek (de mogelijkheid voor) een horecapaviljoen opgenomen. De plek is aantrekkelijk door de ligging bij de vijver (uitzicht, terras) en bij het manifestatieveld. Een nadeel is de minder goede bereikbaarheid. Parkeren zal aan de rand van het park moeten plaatsvinden. Hiervoor zijn mogelijkheden bij het Provinciehuis. Een route door de bloementuin loopt naar het paviljoen. Bevoorrading vindt ook plaats vanaf het Provinciehuis. Om te voorkomen dat er altijd auto??s het park in kunnen, is het mogelijk om hiervoor venstertijden in te stellen. Voor de horeca zijn een particuliere investeerder en exploitant nodig. In het Definitief Ontwerp is een gebouw opgenomen dat past bij de maten van het park. Het heeft een vloeroppervlak van ongeveer 600 m2 en is gedeeltelijk in twee verdiepingen gedacht. Er is een terras aan het water. Hier blijft wel een openbare route langs de vijver bestaan. Wat betreft het soort horeca kan worden gedacht aan een (grand) café ?? restaurant, met mogelijkheden voor lunches, diners en feestelijke bijeenkomsten. Door zo??n niet-seizoengebonden functie brengt het paviljoen het hele jaar door levendigheid in het park. Daarnaast moet de horeca zelfstandig kunnen bestaan. Dit is nodig voor de duurzaamheid van de voorziening. Bezoekers aan het park en aan evenementen kunnen zorgen voor extra inkomsten. Voor het park is de mogelijkheid om iets te drinken of te eten een goede aanvullende voorziening, die meer mensen naar het park trekt en het verblijf in het park veraangenaamd. Vanuit de horeca kan een bijdrage komen aan het stimuleren van (culturele) evenementen in het park.

  Gemeente Zwolle 2004


  ⚠️ Meld

 5. de charme van festivals (bevrijding-ballon etc.) is juist dat je door de medewerking van vrijwilligers tegen een redelijke prijs iets kunt eten en drinken. dit moet vooral zo blijven, ook als er eventueel een horecagelegenheid komt. ( dit moet een voorwaarde van de gemeente worden). als de heer salomons de catering en exploitatie van een disco bij de plaatselijke fc nog niet eens om onduidelijke (financieele) redenen voor elkaar kan krijgen zal het hier zeker ook niet lukken. twee mogelijkheden: salomons haakt weer op het laatste moment af of de gemeente zit straks met een niet rendabel te exploiteren gebouw waarvan de kosten weer bij de burgers terecht komen.


  ⚠️ Meld

 6. Raadsvragen?
  Positief stukje van de gemeente…..uit 2004?! Wat dan toch zal gebeuren waarschijnlijk. Is niet bedongen dat de consumpties onder een bepaald prijsnivo blijven? ‘T is al duur zat een glaasje bier irgentwo…… Raadsvragen SP of Swollwacht/PvdA nee natuurlijk VouwVouwDee niet; die zijn alleen in eigen portemonnee geïnteresseerd!

  @ Admin: is er ook een tekening van, hoe het moet worden? Wil die voorlichterT van de gemeente vast wel aan mee werken.


  ⚠️ Meld

 7. mijn opmerking werd verkeerd geïnterpreteerd…
  ik bedoelde te zeggen dat evenementen niet meer te organiseren zijn als er door betaalde krachten drank geschonken moet worden (wat mij een logisch gevolg lijkt als er een horeca-ondernemer op het terrein gehuisvest is).
  Bijkomend nadeel is dat het ‘potje cultuursubsidie’ nu zowiezo al leeggegeten wordt door horeca, beveiliging, schoonmaak en verhuur.


  ⚠️ Meld

Reageer