Vijftig tinten groen in Zwolle

Vijftig tinten groen in Zwolle

Zwolle – Inwoners van de Zwolse wijk Assendorp hebben de handen ineengeslagen en besloten hun huizen te isoleren, minder energie te gebruiken en de wijk te verduurzamen. Daarvoor hebben zij de actie vijftig tinten groen op touw gezet.

Dinsdag 25 juni werd in het Dominicanenklooster de website https://50tintengroenassendorp.nl/ gelanceerd. Dit werd gedaan door wethouder Monique Schuttenbeld die benadrukte hoe belangrijk het is dat meer mensen energie- en milieubewust gaan denken. Ze verrichte de lancering door gevelplanten uit te reiken aan de makers van de website.

De actie heeft drie verschillende pijlers. De eerste is warme huizen en duurzame opwekking. Hieronder vallen onder andere het isoleren van huizen en aanbrengen van zonnepanelen. De tweede is groen en water. Het aanbrengen van meer bomen en planten in de wijk valt hieronder. De laatste pijler is duurzame mobiliteit. Hierbij wil men auto’s en motoren vervangen door vervoersmiddelen zoals deelauto’s en bakfietsen.

De ideeën zijn nog lang niet op en er staan nog vele mooie initiatieven in de planning. Wilt u meer informatie, houd dan de site https://50tintengroenassendorp.nl/ goed in de gaten.

Artikel delen: