Ook in 2008: The Rhythm, The Rebel

Poppodium Hedon organiseert voor de tweede maal het hiphopfestival The Rhythm, The Rebel. Na het succes van de eerste editie moest er gewoon een vervolg komen. Zaterdag 6 september vindt het evenement wederom plaats in de IJsselhallen, Zwolle. Ditmaal zijn er twee podia waardoor naast artiesten uit het hoogste segment van de scene ook ruimte wordt geboden aan aanstormend talent. Daarnaast zullen er ditmaal ook internationale artiesten naar Zwolle komen.

De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste bevestigingen druppelen langzaam binnen. Dit jaar gaat TRTR ook internationaal met in elk geval de legendarische Old-Skool underground formatie Black Moon (USA) op de bill. Speciaal voor TRTR komen zij naar Nederland. Uit eigen land kunnen we bevestigen dat Rico & Sticks dit jaar, weliswaar zonder Delic en dus niet als Opgezwolle, wederom aanwezig zullen zijn. Natuurlijk kunnen juist zij als pioniers van de Zwolse hiphopscene niet ontbreken op een festival in eigen stad. Pete Philly & Perquisite  waren, volgens Mega Charts (tegenwoordig Dutch charts), eind 2007 verantwoordelijk voor het hoogst genoteerde hiphopalbum uit Nederland allertijden en mogen alleen daarom al niet ontbreken (om maar niet te spreken van het grote aantal prijzen dat ze in de wacht sleepten en de indrukwekkende tourschema’s).

Ook Jiggy Djé is uitgenodigd. Een nieuw album is in de maak waarop ongetwijfeld zijn vindingrijkheid, originaliteit en fabuleuze wordplay sterk naar voren komen. Tot slot zijn Cartes & Kleine Jay de eerste namen die we bekend kunnen maken voor het tweede podium. Beiden hebben in de finale van de Grote Prijs van Nederland categorie Hiphop / RnB gestaan en Kleine Jay was met ondersteuning van Cartes zelfs winnaar in 2007.

The Rhythm, The Rebel is ontstaan om de ontbrekende factor in Zwolle als hiphopstad op te vangen. Dat er behoefte aan was hebben we gemerkt aan de bezoekers die vorig jaar massaal naar de IJsselhallen kwamen. Sinds die dag is Zwolle officieel hiphophoofdstad van Nederland. Zo’n 3000 bezoekers trok het evenement september vorig jaar en dat was voor Hedon succes genoeg om te besluiten dit jaar terug te komen. 

Naast optredens van een groot aantal artiesten zal er, net als vorige editie 6 september nog veel meer op het gebied van hiphop en lifestyle te beleven zijn in de IJsselhallen. Meer namen van artiesten en overige informatie zullen snel volgen, in de tussentijd check www.trtr.nl /  www.hedon-zwolle.nl / www.ijsselhallen.nl.

The Rhythm, The Rebel (met o.a.: Black Moon (USA) / Rico & Sticks  / Pete Philly & Perquisite / Jiggy Djé / Cartes & Kleine Jay) Datum: zaterdag 6 september 2008. Zaal open: 14:00. Aanvang: 15:00. Kosten: € 25,00 (excl. Servicekosten)

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Tsja, dat kost het tegenwoordig. En voor een avondvullend programma en zeker 6 acts kun je er ook niet zoveel van zeggen. Wel irritant: de 1 euro servicekosten bij Hedon ook als je je kaartje in de voorverkoop. Wat is dan de service? >:(


    Maak melding

  2. Ik heb begrepen dat er dit jaar 2 podia zijn, met in totaal zo’n 12 acts. Dan is 25 euro niet duur, zeker niet als je ziet welke acts er komen. Voor alleen Pete Philly ben je normaal al 15 euro kwijt.


    Maak melding

Reageer