Sinterklaasmuseum Zwolle gaat internationaal

Gistermiddag heeft het kleinste museum van Zwolle een Duitse afvaardiding mogen ontvangen namens het “Jan Bouman Haus”. Dit museum ligt in de (van oorsprong) Nederlandse wijk Potsdam, waar ieder jaar (op 12 en 13 december) Sinterklaas op feestelijke wijze wordt binnengehaald.

 Het kleinste museum van Zwolle op zijn volst: Meine Boonstra tussen de Duitse afvaardiging

Het Zwolse Sinterklaasmuseum mag in de maanden november en december in het Jan Bouman Haus een tentoonstelling inrichten. Deze tentoonstelling wordt maar liefst zeven maal zo groot als de Zwolse locatie. Volgens Meine Boonstra, die samen met Aranka Wijnbeek het museum runt, geen probleem. “Aranka en ik hebben meer dan genoeg Sintartikelen in de opslag liggen.” Deze tentoonstelling zal gelijk ook een beetje reclame voor Zwolle met zich meebrengen, omdat de tentoonstelling ook een aantal foto’s van Zwolse Sinterklaas-intochten bevat. Het Sinterklaasmuseum in Zwolle blijft tijdens de Duitse tentoonstelling gewoon open. “We naderen de 2000 bezoekersgrens met rasse schreden,” aldus een trotse Boonstra.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Kay van der Linde (zoon van Tro(t)s-Wibo) is dé vrouwtjesmaker van Tante TON die het in het intro-praatje had over de waarde van het Sinterklaasfeest. Klonk als 1 van de speerpunten 😀 😀 😀 😀


    Maak melding

Reageer