Zwolse Librije in top 50 beste restaurants ter wereld

Zwolse Librije in top 50 beste restaurants ter wereld

Zwolle – Alle Zwollenaren zullen het waarschijnlijk kennen, echter zullen ook velen er nog nooit zijn geweest. We hebben het over restaurant De Librije in Zwolle, het drie sterren etablissement van Jonnie en Thérèse Boer. Het is één van de drie restaurants met drie sterren in Nederland.

Ieder jaar wordt er een ranglijst uitgegeven met The World’s 50 Best Restaurants. Afgelopen dinsdag is de lijst in Singapore bekend gemaakt. De familie Boer staat op een 46e plaats.

De jury schrijft dat De Librije “het opwindende menu in dit invloedrijke Nederlandse restaurant is afgestemd op de specifieke smaak van elke gast. ”Het spreekt tevens de waardering uit voor het feit dat het echtpaar de Nederlandse keuken hebben vormgegeven door regionale producten te combineren met geavanceerde technieken en eigenzinnige ideeën.”

De locatie is volgens de jury ook uniek. “Een voormalige 18e-eeuwse gevangenis met het restaurant op de oude binnenplaats, bedekt met een indrukwekkend stalen en glazen dak.”

Wilt u het zelf eens gaan ervaren? Voor het dineren in De Librije moet u op tijd reserveren en het nodige geduld op weten te brengen. 15 januari 2020 is er pas plaats om te reserveren voor een diner.

Artikel delen: