Fietsersbond geeft fietsles in Stadshagen

Docenten van de Fietsschool van de Fietsersbond geven de komende twee donderdagen fietslessen aan kinderen van basisschool De Wendakker in Stadshagen. De kinderen leren veiliger fietsen, maar bekijken ook de verkeersituatie rond de school en op de routes naar school. Als die situatie gevaarlijk of onoverzichtelijk is, wil de Fietsersbond samen met de school actie ondernemen om die situatie te verbeteren.

De Fietsschool is in 2007 opgericht om lessen te verzorgen voor kinderen, ouderen en mensen die niet met de fiets zijn opgegroeid. Doel is meer veiligheid en meer fietsplezier voor alle Nederlanders.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Goed plan. Vanmiddag nog bijna van de sokken gereden door een moeder die haar kind wat verkeerslessen op de fiets bij probeerde te brengen.

    Situatie: Voetgangers lopen op het trottoir, rechts van de weg. Evenwijdig aan dit trottoir fiets moeder met kind. Voetgangers willen bij een zijweg rechtuit lopen en de zijweg dus oversteken. Moeder wil met kind rechtsaf slaan waarbij zij de voetgangers kruisen.

    De regel ‘rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg gaat voor’ was mevrouw even vergeten….


    Maak melding

Reageer