Crowdfunding gestart voor slachtoffer ongeval Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Crowdfunding gestart voor slachtoffer ongeval Zwolle

Zwolle – Begin juni vond er op de Hanzeboog een ongeval plaats tussen een fietser en een bestuurster van een scooter. De dader gaat er na het ongeval vandoor op zijn fiets en laat de jonge dame zwaargewond achter op het fietspad. Het meisje breekt haar kaak op vijf plaatsen, haar neus is gebroken en al haar voortanden zijn eruit. Michelle zal een aantal operaties moeten ondergaan om volledig te kunnen herstellen.

De politie zet meteen een actie uit om de dader op te sporen. Vooralsnog zonder resultaat. Doorrijden na een ongeval of een slachtoffer achterlaten is in Nederland een misdrijf. De straffen voor dit misdrijf variëren van geldboetes tot taakstraffen of gevangenisstraf van maximaal enkele maanden, afhankelijk van de situatie.

De hersteloperaties die Michelle nodig zal hebben worden niet allemaal vergoed door de zorgverzekeraar aangezien er geen tegenpartij is om de schade op te kunnen verhalen. Vrienden van Michelle zijn daarom een crowdfundingactie gestart om het benodigde geld bijeen te kunnen krijgen. In totaal is er € 30.000 nodig om haar de zorg te kunnen bieden die ze nodig heeft om er lichamelijk weer bovenop te kunnen komen. De actie heeft de toepasselijke naam ‘Het meisje van de Rode Brug’ gekregen.

Een ieder die Michelle en haar omgeving wil steunen kan hier doneren.

EditieNL maakte een item over het ongeluk, dat is hier te bekijken.

Artikel delen: