Gratis zwemlessen voor minimagezinnen in Zwolle - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Gratis zwemlessen voor minimagezinnen in Zwolle

Zwolle – Drie procent van de jongeren heeft geen zwemdiploma. Hierdoor moet de reddingsbrigade in het zomerseizoen dagelijks uitrukken om een drenkeling te redden.

Soms komt de redding te laat, zoals dinsdag toen een zevenjarig jongetje overleed nadat hij in een vijver in Overdinkel, ten oosten van Zwolle, verdronk. Dit jongetje, die van buitenlandse afkomst was, had geen zwemdiploma. De gemeente Zwolle wil dat elk kind een zwemdiploma kan halen, en biedt gratis zwemlessen aan. Gemeente Zwolle: “Het is belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen. Natuurlijk voor hun eigen veiligheid, maar ook om lekker te kunnen spelen en sporten. Of dat nou bij een zwemplek buiten is of in het zwembad.”

De gemeente Zwolle heeft al vele jaren een zwemvangnet. Dankzij dit vangnet kunnen alle kinderen van 5 tot en met 12 jaar gratis hun zwemdiploma halen. Ook oudere kinderen die nog geen zwemdiploma hebben mogen alsnog zwemlessen nemen. Zwemvangnet 12+ zorgt ervoor dat álle kinderen goed kunnen leren zwemmen.

U kunt het Zwemvangnet, en Zwemvangnet 12+ aanvragen bij Sportservice Zwolle. Op sportservicezwolle.nl staat het aanvraagformulier en leest u de voorwaarden. Aanvragen kan tot 31 december 2019.

Artikel delen: