Inbraakcijfers Zwolle, hoe voorkom je ongenode gasten? - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Inbraakcijfers Zwolle, hoe voorkom je ongenode gasten?

Zwolle – In Zwolle is het in 2019 in de maanden maart, april, mei en juni maar liefst 19 keer ingebroken en zijn er 11 pogingen gedaan tot inbraak in Zwolle. Gelukkig zijn deze inbrekers niet binnengekomen.

Het liefst wil je natuurlijk een woninginbraak voorkomen. Helemaal voorkomen is lastig, maar je kunt het wel zoveel mogelijk minimaliseren. Dit kun je doen door je huis goed te beveiligen. Zo is er het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Deze organisatie heeft een aantal veiligheidseisen opgesteld en wanneer je daaraan voldoet kun je dit politiekeurmerk aanvragen. Om dit keurmerk te kunnen krijgen moet er bijvoorbeeld gecertificeerd hang- en sluitwerk zitten op ramen en deuren.

Deze sloten zijn te herkennen aan het SKG of ‘V’ logo. Ook moeten buitendeuren verlicht zijn en er moeten rookmelders aanwezig zijn op iedere etage. Met deze maatregelen zal het minder aantrekkelijk worden voor inbrekers om bij jou in te breken. Volgens het Politiekeurmerk neemt de kans op een geslaagde woninginbraak af tot maar liefst 90% als jouw woning aan de voorwaarden voldoet.
Bij het PKVW zijn er experts die jou kunnen adviseren op het gebied van beveiliging. Ook kunnen ze voor jou alle sloten en rookmelders monteren.

Je huis voorzien van het Politiekeurmerk vraagt om een investering. Naast dat het risico op een inbraak verkleint wordt, kan je ook korting krijgen op je inboedelverzekering.

Wanneer inbrekers bij jou hebben ingebroken en ze hebben spullen meegenomen is er vaak sprake van financiële of materiële schade. Wellicht dat inbrekers dure sieraden hebben meegenomen, je laptop, geld of creditcards. Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor deze schade. Je spullen zijn bij de inboedelverzekering van FBTO standaard verzekerd tot 150.000 euro. Hebben inbrekers spullen kapot gemaakt? Ook dan is een inboedelverzekering zinvol. In dat geval gaat het om schade die gerepareerd wordt en vergoed door je verzekering. Het voordeel van een FBTO inboedelverzekering is dat je ook verzekerd bent voor schade door brand, storm, waterschade en bliksemschade.

Zoals hierboven al genoemd kan met het Politiekeurmerk extra korting krijgen bij de verzekering van FBTO. Om volledig gedekt te zijn kun je ook een aansprakelijkheidsverzekering en opstalverzekering aanvragen. Zo kan er geen misverstand ontstaan over wie verantwoordelijk is voor de schade en wie wat moet vergoeden.

Rustig blijven is één van de dingen die je zelf kunt doen wanneer er wordt ingebroken. Wanneer bij jou het vermoeden bestaat dat er inbrekers of verdachte personen in je huis aanwezig zijn of in je buurt dan kun je direct 112 bellen. De politie kan in dat geval deze mensen opsporen en op heterdaad betrappen.

Hoe herken je verdachte personen? Let op mensen die niet in jouw buurt thuis horen of ongewoon veel aandacht hebben voor bepaalde huizen in de omgeving. Dit is informatie die politie weer kan registreren om verder onderzoek te doen naar deze verdachte personen.

Wanneer je je huis optimaal wilt beveiligen om woninginbraak tegen te gaan, denk dan aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Door aan de eisen voor dit keurmerk te voldoen verklein je de kans dat inbrekers binnenkomen. Het kost hen meer tijd om binnen te komen en het wordt überhaupt minder interessant om in te breken. Voor de financiële en materiële schade kun je een inboedelverzekering bij FBTO afsluiten.

Artikel delen: