Assendorperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Ideaal zomerweer

Zwolle – Vrijdag krijgt Zwolle de portie zon en blauwe lucht die eigenlijk al voor de donderdag bedoeld was. De ochtend begint echter koel en grijs. Dit komt door Noordzeebewolking, die via de Waddeneilanden aan de lopende band wordt aangevoerd. De verwachting is dat de grijze massa nu eerder oplost, omdat die dunner is. Dit proces van oplossen verliep donderdag nogal traag.

De blauwe lucht waaronder Twente en grote delen van Salland donderdag de hele dag zaten te genieten, prijkt vrijdag ook boven de regio Zwolle. Nadat de ochtendwolken zijn verdwenen, wordt het in de middag circa 24 graden. Het niveau van 25 graden, wat geldt als een zomerse dag, wordt op warme plekken in de stad gehaald en overschreden. De wind is naar noord tot noordoost gedraaid en houdt zich in: zwak tot matig, kracht 2 tot 3. Het blijft van vroeg tot laat droog.

Zonder bewolking is er ongehinderde zonneschijn. Zonaanbidders doen er goed aan zich in te smeren, want de zonkracht is 8. Dit is de maximale waarde voor Nederland en de huid verbrandt dan snel.

Het weekend verloopt zonnig en zeer warm. Wegsmelten in de zon kan op zaterdag bij een temperatuur die richting 30 graden vliegt. Op zondag is het bijkomen bij zo’n 26 graden. Kans op regen is er niet. Na het weekend gaat het kwik dalen en belandt Zwolle in tamelijk koel weer. Een middagtemperatuur van 20 graden of er zelfs onder. Tijd voor een jas!

Artikel delen: