Rioolvervanging in Prins Hendrikstraat

De gemeente Zwolle start maandag 14 april aanstaande met het vernieuwen van het riool in de Prins Hendrikstraat. Men begint met het gedeelte tussen de Prinses Julianastraat en Prins Hendrikstraat 10. Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de straat afgesloten voor autoverkeer. Volgens de planning duren de werkzaamheden tot halverwege mei dit jaar.

Deze week ontvangen de bewoners in de directe omgeving een brief van de gemeente over de rioolvervanging. De bewoners worden geadviseerd hun auto vanaf zondagavond 13 april 2008 niet in het uit te breken gedeelte van de straat te parkeren. 

Op maandag 14 april 2008 start aannemingsbedrijf Schagen b.v. uit Hasselt met het uitbreken van de rijbaan in de Prins Hendrikstraat. Het betreft het gedeelte tussen de Prinses Julianastraat en Prins Hendrikstraat 10. Aansluitend op het uitbreken graven zij het oude riool op en leggen de nieuwe rioolbuizen. Tijdens deze werkzaamheden blijven de trottoirs normaal begaanbaar. Zodra de rioolwerkzaamheden voldoende gevorderd zijn, worden de bestratingwerkzaamheden gestart.

De gemeente Zwolle vernieuwt het gemeentelijke riool wanneer het riool niet meer voldoet aan de gestelde eisen. Rioolbuizen kunnen aangetast, gescheurd of ten opzichte van elkaar verschoven worden. Door deze gebreken neemt de functie en de stabiliteit van het riool af. Om deze ongewenste situatie een einde te maken wordt het riool vervangen. Jaarlijks voert de gemeente onderzoek uit naar welk riool van delen van de stad vervangen moet worden en maakt de gemeente een planning voor de rioolvervanging. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer