Erben Wennemars performance coach PEC Zwolle

Erben Wennemars performance coach PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Erben Wennemars aangesteld als performance coach. De voormalig topsporter treedt per direct en op parttimebasis in dienst van de club.

In zijn nieuwe functie gaat de 43-jarige Wennemars ondersteuning bieden binnen technische kaders zoals fysieke ontwikkeling, voeding en medisch. Het overkoepelend doel van zijn aanstelling is het verder verbeteren van het topsportklimaat bij PEC Zwolle. Daarbij ligt de focus op de hoofdselectie, al zal Wennemars zich ook binnen de voetbalacademie en kantoororganisatie gaan bewegen.

Erben Wennemars laat zelf optekenen blij te zijn met deze nieuwe uitdaging: ,,Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik PEC Zwolle lief heb. Het is mijn club en het doet me dan ook oprecht heel goed komend seizoen een steentje te kunnen bijdragen aan de prestaties en ontwikkeling van spelers en staf.”

Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle: ,,Met de aanstelling van Erben halen we een ervaringsdeskundige in huis. Als schaatser in de absolute wereldtop heeft Erben al die jaren het uiterste van zichzelf gevraagd. Nu vragen wij hem die kennis en drive over te brengen op onze spelers, staf en organisatie. Met de aanstelling van Erben zetten we dan ook een volgende stap in de ontwikkeling van de club.”

Artikel delen: