Landstede Basketbal in FIBA Europe Cup

Landstede Basketbal in FIBA Europe Cup

Zwolle – Landstede Basketbal gaat komend seizoen Europa in. De landskampioen heeft zich ingeschreven voor de FIBA Europe Cup. “Wij willen ons als club blijven ontwikkelen en elk jaar weer verder bouwen. Dus het spelen van Europees basketbal is in die lijn een mooie stap”, stelt Adriaan van Bergen, manager Landstede Basketbal.

De strijd om de FIBA Europe Cup barst in het seizoen 2019-2020 voor het vijfde jaar op rij los. En Landstede Basketbal neemt dus voor het eerst deel. Dit doet de Zwolse club onder de naam Landstede Basketbal Regio Zwolle. “Door de vele positieve reacties uit onze eigen regio denken wij met een stevige basis aan dit avontuur te kunnen beginnen. En om onze economisch sterke regio extra kracht bij te zetten gaan wij dan ook met ‘Landstede Basketbal Regio Zwolle’ als teamnaam Europa in”, aldus Van Bergen.

Het bestuur en de organisatie van de landskampioen kijken uiteraard uit naar de wedstrijden in Europees verband. “Natuurlijk, want dit is het podium waarop je wil spelen. En de spelers en de staf hebben het ook gewoon verdiend om nu Europa in te gaan”, zegt Adriaan van Bergen. De eerste voorronde van de FIBA Europe Cup staat gepland voor 18 en 25 september. En voorronde twee is op 2 en 9 oktober. De groepsfase van de FIBA Europe Cup start op 16 oktober. In welke voorronde het Europese avontuur van Landstede Basketbal begint is vooralsnog onduidelijk. De loting is in ieder geval op woensdag 24 juli.

Artikel delen: