Bekeuringen bij controle

Bij een controle aan de Wade op woensdag 9 april werden een fietser en een snorfietser bekeurd, omdat zij in het voetgangersgebied reden.

Aan de Middelweg werd een maal bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Ga boeven vangen, staken of in een kliko zitten!
  Tjonge jonge de pliesie erbij gehaald! kinderen van 12 of zeau!
  Grote klasse!!! De winkeliers huren dagelijks zo’n “fietsgluursnuiter” in, maar de bonkige knaap kan het blijkbaar niet alleen af……..
  Ach, ik weet wel dat het erg lastig is ze staande te houden, maar om daar nu zo maar gelijk te gaan bekeuren….. En wat kost dat? 25 Euro voor een brugpieper oid vind ik nogal veel. Bedoel je mag ook niet tegen de kerk pissen, iedereen heeft een hekel aan die hondedrollen overal; maar wordt hier ook tegen bekeurd?


  Maak melding

 2. Zowiezo wordt ik een beetje kribbig als ik in het nieuws moet lezen dat er bekeuringen zijn uitgedeeld. Dit heeft toch totaal geen nieuwswaarde? Komt een beetje bekrompen over….


  Maak melding

 3. Ik kan het wel waarderen als ik weet dat de politie een stel onverlaten aanpakt. Ik zou dan ook graag lezen als ze een inbreker, verkrachter, etc. opgepakt hebben. Helaas lees je dat heel wat minder terwijl er toch echt wel ‘genoeg’ mensen zijn die andere regels overtreden dan alleen verkeersregels.


  Maak melding

 4. Voor mij hoeft dat bekeuringennieuws ook niet los vermeld te worden. Samengepakt misschien, eens per week?

  Dat is misschien wel een idee, maar je moet het wel vermelden. Anders krijg je weer mensen die zeggen: “iedereen rijdt maar door rood, of fiets maar door voetgangersgebieden en de politie doet er niets aan” Als je je trouwens gewoon aan de regels houdt maakt het je toch niet uit dat ze dit soort irritante gastjes pakken lijkt mij? Die boeven zitten ze heus ook wel achteraan. Dat ze misschien gelijk weer vrij op straat lopen komt niet door de politie maar dat ligt aan de rechtelijke macht.


  Maak melding

 5. Klagen helpt niet maar frustreert wel
  Rechtelijke macht voert regels uit die wij met elkaar gemaakt hebben. Verandering van regels is goed mogelijk (duurt ff) via de 2e kamer. Daar zit een afgevaardiging van NL. Dus daar moet je zijn als je iets niet aanstaat.


  Maak melding

 6. Ik vind het wel vreemd dat er een inbrakengolf gaande is in Zuid gepleegd door drugsverslaafden en je daar niets van terug leest (mini berichtje in de stentor alleen) en dit soort onzin regelmatig wordt gepost, hier en op de site van de politie.


  Maak melding

 7. Persoonlijk vind ik boetes uitdelen onderdeel van de dageklijkse sleur van de politie. Vergelijkbaar met een slager die een ons rundergehakt heeft gekocht en een schilder die een kozijn heeft geschuurd. Ik vind de nieuwswaarde dan ook overeenkomen. Persoonlijk zou ik me nogal schamen als ik als politiewoordvoerder dergelijke dingen als nieuws zou verkopen….Of zullen we de slager en schilder ook dagelijks vragen naar hun belevenissen? 😉


  Maak melding

 8. Toch vind ik de vergelijking met de slager en de schilder niet geheel terecht.
  De politie ligt behoorlijk veel onder vuur met de verkeerscontroles e.d. Ik geloof niet dat dat het geval is met de slager en de schilder die eveneens hun werk doen. Zodra de burger een regel overtreedt en daarvoor beboet wordt, dan mag de politie flink geschoffeerd worden lijkt het wel. Het ‘ga boeven vangen’ is alom bekend.
  Nu is het natuurlijk niet zo dat dit soort berichten dat béter maakt bij die groep ‘ga boeven vangen’-roepers, eerder erger maar er zijn toch ook veel mensen die met die berichtgeving zien dat er wat gebeurt met hun belastingcenten. Die irritante klevers die beboet worden, die mensen die vlak voor je door rood knallen, etc.
  Als ik naar de slager ga voor een portie gehakt, dan zie ik direct wat er met m’n centen gebeurt want het gevolg krijg ik direct in m’n handen gedrukt (doorgaans in verpakking ;D ) en kan ik die mee naar huis nemen. Dat is bij de politie niet het geval.

  Ik kan er wel inkomen dat mensen de berichten misschien liever gebundeld zien in bijvoorbeeld één verzamelbericht per week.


  Maak melding

 9. Als jullie het toch over bekeuringen hebben dan dit nog even.
  Ik vraag mij af welke hoge zielepoot bij de politie het bedenkt om 8 (acht) man sterk en 4 (vier) wagens op een zaterdagmorgen(afgelopen zaterdag dus) in te zetten om mensen die een keertje een aanhangwagentje hebben geleend of gehuurd om wat rotzooi naar de Rova te brengen te gaan controleren op kentekens,verlichting en wat al niet meer.
  Zielige vertoning echt een actie van een zielige hoofd inspecteur die thuis niets te vertellen heeft.Bha.

  Nee,ik heb geen bekeuring gehad.Maar zoveel anderen wel.
  Ze staan daar trouwens regelmatig op zaterdag morgen.Tip rij de Hessenweg op en ga bij eerste weg links.Dan heb je geen last van die duitendieven.


  Maak melding

 10. Hop Hop Hop, de Zwolse politie ten top!
  Triest…de laatste tijd aardig aan het controleren op de wegen in Zwolle, tijd over misschien?


  Maak melding

 11. Nee,ik heb geen bekeuring gehad.Maar zoveel anderen wel.

  Als die andere mensen zich net als jij aan de regels houden gehouden hadden ze ook geen probleem, hoe moeilijk is het?
  Vaak weten ze donders goed dat ze fout zijn, maar gokken er op dat ze niet gepakt worden. Nou, als je dan aan de beurt bent moet je niet ineens moeilijk gaan doen. Je hebt gegokt en verloren.


  Maak melding

 12. @ Danny, volgens mij zit er wel eenverschil in ten aller tijde regels toepassen en regels als rode draad gebruiken om tot een verstandige en passende oplossing te komen. Dit verschil wordt door sommige agenten niet erkend. Die gedragen zich meer als geprogrammeerd robotje dan als mens met verstand en autonomie.

  Toch geef ik je ook wel weer gelijk als je zegt; ‘vaak weten ze donders goed dat ze fout zijn, maar gokken er op dat ze niet gepakt worden. Nou, als je dan aan de beurt bent moet je niet ineens moeilijk gaan doen. Je hebt gegokt en verloren’
  persoonlijk rijdt ik nogal eens te hard…..ik weet dat me dit een boete op kan leveren, daar wordt ik dan ook niet boos om… 😉


  Maak melding

 13. Precies, want waarom zou je geld gaan betalen voor een wit nummerbord zodat je met je aanhangertje de weg op kan terwijl een ander gewoon een stuk karton pakt en een viltstift. Dan rijdt binnenkort iedereen met een stuk karton rond.


  Maak melding

 14. @ Tjalling: Waren het geen stiekumme filmopnames? Tjonge jonge wat zielig: was dit enkel de missie:

  controleren op kentekens,verlichting etc

  Een klein mailtje aan die hoofd inspecteur kan toch geen kwaad?


  Maak melding

 15. Ach dr gebeuren ook echte dingen: in holtenbroek is iemand in zn zij gestoken bij een beroving (beethovenlaan), op de zuiderzeestraatweg is iemand aangehouden voor drugshandel (er zijn 6 wikkels coke gevonden), en op de Billitonstraat fietste iemand met een op een vuurwapen lijkend geval (bleek een balletjespistool), en als klap op de vuurwpijl is een medewerker van politie IJsselland aangehouden voor huiselijk geweld! Voor de echte info: politie.nl/Ijsselland (alhoewel ik denk dat deze berichtjes zometeen op de voorpagina verschijnen hier 😉 )


  Maak melding

 16. Ik ben het op zich gewoon met Danny eens! Ik ben ook ooit toen ik een jaar of 14 was gepakt met fietsen in een voetgangersgebied. Bekeuring voor gehad en nooit meer gedaan! Het werkt dus wel! (Bij mij althans :D)


  Maak melding

 17. Dit vind ik eigenlijk jammer

  De winkeliers huren dagelijks zo’n “fietsgluursnuiter” in, maar de bonkige knaap kan het blijkbaar niet alleen af……..

  Lees voor de winkeliers, Corio. Bedoel goed hoor dat erop gecontroleerd wordt maar gelijk een vette prent voor misschien iemand die nog op de basisschool zit? Laat de pliesie zich ergens anders verdienstelijk maken; die (wel vriendelijke) “fietsgluursnuiter” kan het toch wel alleen af?
  1 of 2x waarschuwen en pas dan ja, zou hulp van de pliesie nodig moeten zijn.


  Maak melding

Reageer