Enkstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Enkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Heet strandweer

Zwolle – Zaterdagochtend bij zonsopgang om kwart over vijf is het nog koel. Maar dat duurt niet lang. Glorieuze zonneschijn zorgt ervoor dat de temperatuur pijlsnel omhoog schiet. Onder een blauwe hemel is het halverwege de ochtend al 20 graden. Zaterdagmiddag gaat Zwolle voor een eindscore van 30 graden of meer op de thermometers in de stad.

Qua temperatuur doen de stranden van de Wijthemerplas, Milligerplas en Agnietenplas zaterdag weinig onder voor sommige Spaanse Costa’s. Daar is het ongeveer net zo heet als bij ons. Wie naar de Zwolse Costa’s gaat, moet niet bezuinigen op zonbescherming, want de zonkracht is 8. Zo’n hoge waarde komt niet vaak voor hier. Smeren met een hoge beschermingsfactor dus. En zorg voor de juiste muziek! Beach Baby van The First Class is onze strandweer-muziektip.

Zaterdagavond blijft het heel lang warm. Onder een heldere sterrenhemel komt de temperatuur na middernacht pas beneden de 20 graden.

Zondag draait de wind naar het westen, zodat verkoelende lucht vanaf zee onze regio bereikt. Ook dan is er veel zon, maar tropische hitte zit er niet meer in. Warmteminnend Zwolle hoeft zondag echter niet te gaan zitten bibberen; een zomerse 26 graden lukt echt wel. Dat gebeurt waarschijnlijk al rond het middaguur. Zondagmiddag koelt het met een aantrekkende westenwind enkele graden af.

Artikel delen: